Ultima actualizare: azi, 10:06
Locale

Sătmăreni specializaţi în criminalitate informatică, trimişi în judecată

criminalitate informatica Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au finalizat cercetările în cazul destructurării unei grupări organizate, cu preocupări infracţionale pe linia criminalităţii informatice. Procurorii au emis în cauză rechizitoriu cu propunere de trimitere în judecată a unui număr de 6 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 27 şi 45 de ani, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat ori aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, precum şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată.

Gruparea infracţională a fost destructurată la finele lunii ianuarie a.c., în urma a 14 percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Satu Mare de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare – B.C.C.O. Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare. Acţiunile au fost derulate cu suportul de specialitate al S.R.I., D.I.P.I., al poliţiştilor Serviciului de Acţiuni Speciale şi al criminaliştilor din cadrul I.P.J Satu Mare.

De asemenea, la momentul respectiv au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere pentru membrii grupării. În urma percheziţiilor s-au ridicat 16 laptop-uri, 4 calculatoare, 5 hard-disk-uri, 30 de telefoane mobile, 47 cartele de telefonice precum şi echipamente electronice confecţionate artizanal în scopul desfăşurării unor activităţi de skimming.

 

Sursa: Poliţia Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Fetiţă de 6 ani accidentată grav

O fetiţă de 6 ani, pasageră într-un autoturism, a fost accidentată grav duminică în urma unui eveniment rutier produs după...

Închide