Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Tribunalul Satu Mare nu a fost informat de niciun control din partea Primului-Ministru

Rodica Grosos Maxim

Rodica Grosos Maxim

Conducerea Tribunalului Satu Mare nu a primit nicio comunicare din partea Ministerului de Justiţie cu privire la efectuarea vreunui control de către Corpul de Control al Primului-Ministru.

Tribunalul Satu Mare a transmis o informare de presă prin care se specifică faptul că preşedintele Tribunalului Satu Mare, judecător dr. Rodica Grosoş Maxim, a fost în cursul zilei de ieri, 17 iulie, la Ministerul de Justiţie pentru a avea o întâlnire cu secretarul general adjunct Valentin Căpraru.

Discuţiile purtate au vizat problemele financiare legate de bugetul alocat pentru lucrările de reparaţii capitale ale Palatului de Justiţie din Satu Mare şi suplimentarea şi redistribuirea unor sume de bani, având în vedere rectificarea de buget care urmează. În cadrul întâlnirii, la care a participat şi secretarul de stat Ovidiu Puţura, a fost analizată şi situaţia creată de evenimentul din 16 iulie, precum şi măsurile ce se impun pentru ca Tribunalul şi Judecătoria Satu Mare să-şi poată continua activitatea în condiţii de siguranţă.

De asemenea, se specifică în comunicatul de presă, că în cazul în care conducerea  Ministerului de Justiţie consideră că este necesar un control, acesta este binevenit, preşedintele Tribunalului Satu Mare invitând deseori la Satu Mare, persoane cu putere de decizie din minister, pentru a evalua situaţia existentă.

Reamintim faptul că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat în presă că a dispus ca un secretar de stat şi corpul de control al ministrului să se deplaseze la Satu Mare pentru a verifica condiţiile care au determinat producerea incidentului de la tribunal şi modul în care au fost cheltuiţi banii alocaţi pentrureparaţia Palatului de Justiţie.

[EPSB title=”Corpul de control al ministrului de Justiție, la Satu Mare” href=”https://portalsm.ro/2013/07/corpul-de-control-al-ministrului-de-justitie-la-satu-mare/”]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.