Ultima actualizare: ieri, 22:36
Locale

15 elevi din Franţa au vizitat Primăria Satu Mare

francezi satu mareUn număr de 30 de elevi (15 elevi ai Colegiului National Doamna Stanca si 15 tineri francezi ce urmeaza un stagiu de pregatire în domeniul animatiei in Franta) au vizitat miercuri dimineata Primaria Municipiului Satu Mare, eveniment la care au participat primarul Dorel Coica şi viceprimarul Marcela Papici.

Edilul şef a multumit tinerilor pentru implicarea activa în comunitate si i-a asigurat de tot sprijinul în implementarea proiectului european „Schimb
franco-roman-jocuri si activitati tradiţionale” care se derulează în municipiul Satu Mare în această perioadă precum şi în viitoare proiecte.

În perioada 5-19 august se desfasoara la Satu Mare proiectul european „Schimb
franco-roman-jocuri si activitati tradiţionale” ce are ca protagonisti 15 elevi ai Colegiului National Doamna Stanca si 15 tineri francezi ce urmeaza un stagiu de pregatire in domeniul animatiei in Franta. Activitatile desfasurate la Satu Mare reprezinta a doua
faza a proiectului inceput in 2012 cand un grup de elevi romani au participat la un schimb de experienta in Franta.

Proiectul are ca obiective schimbul de bune practici in domeniul animatiei socio-educative, interculturalitate, implicare sociala si voluntariat. Timp de 2 saptamani tinerii romani si francezi vor desfasura activitati de animatie socio-educativa cu copii din comunitatile dezavantajate din municipiul nostru, ca o continuare a activitatilor de animatie desfasurate in timpul anului de catre asociatia Freres Europa la „Scoala Octavian Goga”. Proiectul nu se limiteaza insa la a implementa activitati deja trasate; o parte esentiala a acestuia reprezinta pregatirea activitatilor de catre tinerii liceeni si implicit formarea acestora in domeniul animatiei, contribuind astfel la acumularea unor noi aptitudini si competente, esentiale pentru ei dar si pentru comunitatea locala, odata puse in aplicare.

Proiectul a fost initiat de catre Asociatia Francas des Vosges-reprezentata de Baptiste Auzeral, in colaborare cu Asociatia Freres Europa din Satu Mare, cu sprijinul Colegiului National „Doamna Stanca”. Un partener esential al proiectului a fost Scoala „Octavian Goga”. 

 Sursa: Primăria Satu Mare

Un comentariu

  1. Rommel Răspunde

    bine ca au venit , o mica dotare cu manusi ,maturi , saci si pusi la curatenie prin oras !!! ca iar e mizerie sub poduri si pe diguri … degeaba au curatat “stelutele” ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.