Ultima actualizare: azi, 17:18
Pastorul Adrian Blaga, crima Pomi
Locale

UPDATE Tată şi fiu ucişi. Detalii şocante: Pastorul încă trăia când asasinul a dat foc microbuzului

Pastorul Adrian Blaga

Pastorul Adrian Blaga

UPDATE 7. Joi, ora 11:15 – Poliţia Satu Mare a dat publicităţii câteva detalii rezultate în urma efecturăii necropsiei pastorului şi fiului său ucişi în comuna Pomi. Din buletin rezultă că înainte de deces bărbatul inhalase fum. Rezultă deci că acesta a fost omorât chiar pe câmpul din satul Aciua, comuna Pomi.
Redăm în continuare buletinul Poliţiei:
„În urma efectuării necropsiei celor două cadavre, în cauza de omor, care a avut loc marți dupa amiaza  în  localitatea Aciua, comuna Pomi,  a rezultat faptul  că bărbatul de 39 ani prezenta plagă tăiată înțepată penetrantă a gâtului cu secționare de vase sanguine iar la examenul intern s-au constatat depuneri de funingină pe tractul respirator limba și mucoasa esofagului care s-au putut produce în timpul vieții prin inhalare de fum. În ceea ce privește pe minorul de 9 ani s-a constatat șoc hemoragic ca urmare a unei plăgi tăiate profunde a gâtului cu leziuni de vase sanguine și de asemenea fractura deschisă comunitivă cu dislocare a cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrală care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur cu suprafața relativ mică de impact putând fi și ea, cauza tanatogeneratoare.

           În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor deosebit de grav”.

UPDATE 6. Joi, 8 august, ora 8:45 – Asasinul ar putea fi un fanatic religios

Noi amănunte în cazul pastorului și fiului săi uciși. Anchetatorii nu exclud varianta ca  victimele să-şi fi cunoscut asasinul de ceva vreme sau ca acesta să fie vreun fanatic religios. În omor ar putea fi implicate mai multe persoane.

Specialiștii trimiși din București au cercetat fiecare centimetru din autoutilitară, descoperind probe importante, după ce tentativa de incendiere a dubei a eșuat. Au fost găsite mucuri de țigară și o doză de bere care ar aparține asasinului, întrucât pastorul nu fuma și nici nu bea. Nu este exclusă ca victimele și călăul să se fi cunoscut, să fi discutat înainte de tragedie.

Foarte important este că au fost găsite armele crimei pline de sânge şi cu amprente. Criminaliştii au recoltat amprentele care pot duce la identificarea criminalului. Acesta ar pute fi depistat în scurt timp.

Pastorul avea asupra lui o sumă mare de bani care provenea din donaţii făcute în America. Se cunoştea faptul că pastorul mergea în fiecare lună, în data de 5, la bancă pentru a scoate bani pentru îngrijirea copiilor orfani. Aşadar, criminalul ar putea fi din cercul de cunoştinţe al victimelor.

O altă ipoteză luată în calcul de anchetatori ar fi răzbunarea cuiva care îl ura pe pastor. Chiar dacă pastorul era cunoscut un om liniştit, fără prieteni dubioşi, asasinul ar putea fi un fanatic religios. Poliţiştii trebuie să analizeze atent persoanele din anturajul bărbatului.

UPDATE 5. Miercuri, ora 16:00 – Prima ipoteză – Pastorul şi fiul său, ucişi pentru bani

Potrivit unor  surse apropiate anchetatorilor, marţi, pastorul Adrian Blaga a vizitat o casă cu 10 copii din Bistriţa. Înainte de plecare el ar fi spus că merge la bancă să scoată o sumă de bani pentru a cumpăra un teren în Satu Mare, unde să construiască un centru pentru copii.
Una dintre variante este că pastorul a scos o sumă importantă de banii din bancă şi pe urmă s-a îndreptat către Satu Mare alături de fiul său de doar nouă ani. Nu se ştie deocamdată ce s-a întâmplat pe urmă, cert este că pastorul a fost chinuit înainte de a fi ucis. El avea răni la mâini şi la gât. Băiatul avea răni adânci în cap şi tăieturi în zona gâtului. După ce a comis aceste fapte, bestia a vrut să dea foc microbuzului pentru a şterge toate urmele, însă a ars doar partea din faţă a autoutilitarei, cadavrele nefiind atinse.
Prima variantă este aceea că bestia i-ar fi ucis pe cei doi pentru a-i deposeda de bani. 
Poliţiştii continuă cercetările pentru descoperirea criminalului.

 

UPDATE 4. Miercuri Ora 14: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Ana Petric, revine cu noi informații.

Aceasta precizează că victimele au fost declarate dispărute de la domiciliu marți, 6 august și nu luni, așa cum anunțase anterior. 

“Dispariția celor doua victime a fost semnalată marți 06 august, orele 15, 30, la IPJ Bistrița Năsăud, de către soția barbatului, respectiv mama minorului.
Ne cerem scuze pentru eroare”, a precizat Petric.

UPDATE 3. Miercuri, ora 13:00 – Bărbatul ucis, Adrian Blaga, era preot neoprotestant şi conducea un ONG, denumit Asociația Începuturi Noi, care are sediul în Piaţa Morii din Bistriţa, şi avea legături cu mişcarea Calvary Chapel. Fundaţia ajuta copiii orfani şi era condusă de Blaga de aproape zece ani.

 Fiul acestuia, Timotei, de 9 ani, era sportiv legitimat la CS Hercules Bistrița, practica luptele libere.

Se presupune că aceștia ar fi venit spre Satu Mare pentru a găsit un loc unde să organizeze o tabără pentru copiii orfani.

 

UPDATE 2 Miercuri, ora 11,00 – Cele două victime au dispărut de acasă luni, 5 august.

Soţia bărbatului omorât a semnalat Poliţiei Bistriţa faptul că soţul ei şi fiul de doar 9 ani au plecat spre Satu Mare însă nu s-au mai întors. Aceştia ar fi trebuit să se întâlnească cu un antrenor de lupte din Satu Mare cu care băiatul se antrena.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit identitatea victimelor,  fiind vorba de un bărbat de 39 ani din Bistrița și fiul acestuia de 9 ani, a căror dispariție a fost semnalată luni 5 august 2013, ora 13:00,  la Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița Năsăud”, a precizat Poliția Satu Mare, în buletinul de presă.

 

UPDATE Miercuri, ora 8,20 – Cei doi bărbaţi sunt tată şi fiu

Crimă în Pomi. Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că există suspiciuni de omor şi a trimis o echipă la Satu Mare pentru a ajuta la anchetarea cazului.

Cei doi omorâţi sunt un bărbat de 39 de ani şi fiul acestuia de 9 ani. Aceştia au mai multe răni în zona gâtului şi capului.

Autorul crimei a vrut să dea foc autoutilitarei pentru a şterge urmele, însă microbuzul a ars doar în partea din faţă.

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a trimis o echipă de specialişti pentru a acorda sprijin în cercetarea circumstanţelor în care a survenit decesul a două persoane, existând suspiciuni de omor.

“Din dispoziţia conducerii Poliţiei Române, o echipă complexă formată din ofiţeri specialişti ai Serviciului Omoruri al Direcţiei de Investigaţii Criminale din I.G.P.R. şi expert criminalist din cadrul Institutului National de Criminalistica se deplasează în judeţul Satu Mare, comuna Pomi. Ofiţerii vor acorda sprijin de specialitate colegilor de la I.P.J. Satu Mare şi procurorului de caz, în elucidarea modului în care s-a produs decesul celor doua persoane”, precizează un comunicat al IGPR.

 Marţi ora 23,00 –  O autoutilitară incendiată a fost descoperită, marţi după-amiaza, incendiată pe raza comunei Pomi. Poliţiştii au descoperit sub banchete din spate cadavrele a doi bărbaţi ce prezintă multiple leziuni la nivelul capului.

Redăm în continuare comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare pe această temă:

„In cursul serii am fost sesizați, de către un bărbat, despre faptul că pe raza comunei  Pomi, a fost găsită o autoutilitară, înmatriculată în județul Bistrița Năsăud, abandonată și incendiată pe câmp.

In cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incendiul.

In urma efectuării cercetării la faţa locului, în cauza privind autoutilitara incendiată, s-a constatat faptul că sub banchetele  din spate ale autoutilitarei se găsesc cadavrele a doua persoane de sex masculin ce prezinta multiple leziuni la nivelul capului.

Cercetarile continuă  în vederea identificării autorilor si tragerea lor la răspunere penală”.

Vom reveni cu detalii.

Un comentariu

  1. Negrea Paula Răspunde

    Santem alaturi de voi in aceasta grea incercare , va tinem in rugaciunile noastre , Adi va ramane in amintirea noastra, dar ne vom vedea in vesnicie , Domnul Isus Mangaietorul si isbavitorul nostru singurul care ne poate mangaia in necaz sa fie cu toata familia voastra si sa va intareasca ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Olimpia a învins echipa maghiară din Kisvarda

Olimpia Satu Mare a continuat seria meciurilor amicale din această vară. „Galben – albaștrii” au întâlnit, pe terenul din Dorolț,...

Închide