Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Festivalul Codrenesc Oţeloaia a ajuns la a 57-a ediţie

oteloaia (2)Festivalul Codrenesc Oţeloaia desfăşurat în comuna Homoroade a ajuns în acest an la cea de-a 57-e ediţie. La manifestare au participat locuitori ai satelor din Codru dar şi politicienii care nu s-au sfiit nici de această dată să urce pe scenă.

La deschiderea oficială au participat prefectul Eugeniu Avram, preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, deputaţii Ovidiu Silaghi şi Octavian Petric, directorul Centrului de Creație, Felician Pop, primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean.

Spre deosebire de anii trecuţi acum a avut loc un Te Deum religios oficiat de un sobor de preoţi. Primarul Simion Ardelean a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, după care a declarat deschis festivalul, lăsându-i pe artişti să încânte publicul.

La ediţia din acest an nu au fost lăsaţi să participe comercianţii ambulanţi cu obiecte artizanale de tip kitsch şi nici vânzătorii de CD-uri cu manele.

Programul artistic a fost asigurat de Grupul de dansuri Homoroade, Nicolae Mureşan, Ansamblul “Ceatăra” şi Ana Holdiş Pop, Petrică Mureşan, Cornelia şi Lupu Rednic, Dănţăuşii din Soconzel şi Cuţa, Ansamblurile “Cununiţa” şi “Cununiţa năzdrăvană”, Grupul “Românaşul” şi Vlad Doroş, Grupul de dansuri “Florile Tărnii” şi de Grupul de dansuri din Corund. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.