Ultima actualizare: azi, 13:55
Locale

Oficialii olandezi recomandă autorităţilor sătmărene să creeze un site de prezentare a judeţului în engleză

ambasator olandaPrefectul Eugeniu Avram a primit în data de 22 august vizita Excelenţei Sale Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, domnul Matthijs van Bonzel, şi a domnului Walterus Reijers, Consul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj  Napoca.

La întâlnire au fost prezenţi viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, şi directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare,  Daniela Culic.

La începutul discuţiei, gazdele au prezentat oportunităţile pe care judeţul le oferă străinilor interesaţi să investească, amintind printre altele de poziţia strategică a judeţului care reprezintă o poartă de legătură cu ţările învecinate, Aeroportul Internaţional Satu Mare, Zona Industrială amenajată conform cerinţelor Uniunii Europene. De asemenea, au fost amintite cele 24 de firme olandeze care dezvoltă afaceri în judeţul nostru, alături de mari concerne germane .

Excelenţa Sa Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, domnul Matthijs van Bonzel, s-a arătat impresionat de potenţialul economic pe care judeţul Satu Mare îl are, însă consideră că autorităţile române trebuie să îşi arate mai mult deschiderea vizavi de potenţialii investitori, respectiv să gândească ca un investitor dacă doresc să atragă investitori, dar şi să elimine paşii birocratici care împiedică investitorii să îşi dezvolte afacerile.

Domnul Walterus Reijers, Consul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj  Napoca, a propus oficialilor sătmăreni să realizeze în primul rând un site special pentru investitori, în limba engleză, dedicat străinilor care doresc să investească, susţinând că astfel de site-uri există în alte judeţe ale ţării şi s-au dovedit a fi eficiente.

În discuţiile purtate pe tema investiţiei în domeniul agriculturii, cei doi diplomaţi olandezi au propus oficialităţilor sătmărene să găsească soluţii de atragere a tinerilor către mediul rural şi încurajarea formelor de asociere în agricultură, precum şi să rezolve problema titlurilor de proprietate, lucru necesar pentru dezvoltarea sectorului Agriculturii.

Prefectul Eugeniu Avram a asigurat diplomaţii olandezi că a luat act de sugestiile propuse şi că va întreprinde demersurile necesare raportat la atribuţiile care îi revin.

 

Sursa: Prefectura Satu Mare

Un comentariu

  1. ion romanu Răspunde

    a trebuit sa vina un olandez sa spuna ca avem site-uri de prezentare a judetului si orasului de rahat. in special cel al CJ.
    dar mai tare este ca prefectul a luat act de sugestii si va intreprinde demersuri… adica bine ca au venit sa ii spuna ca un angajat trebuie sa lucreze, ca altfel numai statea degeaba.
    foarte relevant articolul.
    asteptam niste vizite si la managerul de rahat al orasului. poate ii lumineaza cineva calea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Trei persoane au fost rănite miercuri în accidente rutiere

Trei sătmăreni, printre care şi un copil de numai 8 ani, au căzut victime ale unor accidente de circulaţie produse...

Închide