Ultima actualizare: azi, 22:28
Cosmin Andreica
Locale

Polițistul Cosmin Andreica, declarat incompatibil

Cosmin Andreica

Cosmin Andreica

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că Andreica Dorel Cosmin se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 ianuarie 2013, întrucât exercită, simultan, atât funcția de agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, cât și calitatea de administrator în cadrul „S.C. BOSS SPECIAL SECURITY S.R.L.” (societate comercială ce are ca obiect principal de activitate: activități de protecție și gardă).

Potrivit unui comunicat de presă al ANI, Andreica Dorel Cosmin a încălcat atât dispozițiile art. 45, alin. (1), lit. g și i din Legea nr. 360/2002, potrivit cărora „Poliţistului îi este interzis să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale […] să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică”, cât și dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[…] funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice […] funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca […]  funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Andreica Dorel Cosmin a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

2 comentarii

  1. ilie Răspunde

    Eu stiam ca in cazul firmelor cu un asemenea domeniu de activitate politia si nu numai te verifica fffff bine sa nu ai bube in cap.Cum de a primit ok-ul pt. firma?Tot colegii lui l-au verificat …sau si el ca Stef nu recunoaste nimic. Nici Stef nu are firma Folda dar o conduce si-i da lucrari.
    Chiar nimeni in tara asta nu mai respecta legile???Sunt doar pentru prosti?
    Si mai exista o lista cu firmele acreditate sa faca anumite lucrari pe care politia o recomanda. Pe aceasta lista era firma lui ca Folda este ?!

  2. Ghita Răspunde

    Smecheras de Romania……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.