Ultima actualizare: ieri, 21:59

incendiu de padure
Locale

Pompierii sătmăreni ajută la stingerea incendiului de pădure din Maramureș

incendiu de padureDuminică, 11.08.2013 ora 02.30, la ordinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 30 de pompieri profesionişti ai ISU “SOMEŞ” Satu Mare, sub comanda sublocotenentului Măroiu Adrian, Ofiţer III în cadrul Detaşamentului de pompieri Satu Mare, s-au deplasat în judeţul Maramureş pentru a ajuta la stingerea unui incendiu de pădure.

Incendiul de vegetaţie uscată şi coronament de brad uscat a izbucnit în Munţii Maramureşului, pe Vf. Toroioaga, la cota 1500, în zona oraşului Borşa, săptămâna trecută, iar în prezent, pentru stingerea acestuia se acţionează atât cu forţe ale M.A.I. cât şi cu voluntari.

Pentru eficientizarea misiunii de localizare si lichidare a incendiului au fost solicitate si două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului de Afaceri Interne. La această acțiune participă 200 de pompieri, 100 de jandarmi, 85 de silvicultori și 20 de cadre ale poliției de frontiera.

Pompierii militari de la ISU Satu Mare sunt echipaţi cu accesoriile necesare stingerii incendiilor de pădure şi acţionează în sprijinul ISU Maramureş. Misiunea lor va dura cel puţin 3 zile.       

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.