Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Primăria amenajează câte o hală pentru lactate în fiecare piaţă

sedinta Consiliul Local, august 2013 (9)În cele patru pieţe din municipiul Satu Mare vor fi amenajate hale cu toate condiţiile pentru comercializarea produselor lactate. Consilierii locali au votat în şedinţa de astăzi, la propunerea primarului Dorel Coica, alocarea de bani pentru amenajarea halelor.

Primarul a explicat că în urma unui control de la București s-a dispus sistarea vânzării de produse în toate piețele întrucât nu sunt respectate normele. Au fost luate primele măsuri temporare, astfel încât producătorii să-și poată vinde lactatele, urmând să fie amenajate hale cu toate condițiile necesare.

Mă bucur de acest control pentru că acum vom moderniza pieţele. Dorim ca produsele să fie comercializate în spaţii igienice, sigure. Nu vrem să se repete la noi episodul de toxiinfecţie din Baia Mare când peste 80 de persoane au avut de suferit“, a spus Coica.

În cadrul ședinței directorul Administraţiei Domeniului Public, Cristian Bozai Vodă, a spus că lucrările vor consta în refacerea pardoselelor, montarea de geamuri termopan, aer condiționat şi grupuri sanitare. Potrivit acestuia, cele mai complexe lucrări vor avea loc la hala din Micro 17, întrucât trebuie modificați pereți astfel încât să încapă vitrinele frigorifice.

Fostul viceprimar Adrian Albu nu a ratat această ocazie pentru a se băga în seamă, încercând să explice cum nu se poate face ceva, și că nu ar trebui mutaţi pereții, deşi înainte i s-a explicat că în spaţiul respectiv trebuie să încapă vitrinele frigorifere. Acesta a fost pus la punct imediat de primarul Dorel Coica: „Aţi avut ocazia patru ani să faceţi ceva, acum facem noi!”.

 

sedinta Consiliul Local, august 2013 (4)

 

Consilierul UDMR Magyar Lorand a propus ca pe viitor să fie achiziţionate vitrine noi de către Primărie, deoarece unii producători au tendinţa de a-şi cumpăra vitrine second hand, această măsură sporind gradul de siguranţă, fiind şi mai estetice. Primarul Dorel Coica a dat asigurări că aşa se va întâmpla.

Pentru hala din Piaţa Micro 17 s-a alocat suma de 80.000 de lei, pentru cea din Piaţa Someş – 65.000 lei, pentru cea din Piaţa Mare – 47.000 de lei şi pentru cea din Piaţa Mică 75.500 lei.

8 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Auzi le el primar, ” ma bucur de acest control de la Bucuresti ” !! Aloooooo, da tu astepti controlu’ de la Bucuresti si pe urma misti si tu un deget?! Daca nu esti in stare, da’ti demisia omule! Cei care te’au votat, te’au votat pe tine, si pe un bucurestean, care sa apara din cand in cand prin ograda ta, si sa faca ordine! Halal primar, halal conducere! Las’ k va vine randu’!

  2. Satmarean Răspunde

    Auzi le el primar, ” ma bucur de acest control de la Bucuresti ” !! Aloooooo, da tu astepti controlu’ de la Bucuresti si pe urma misti si tu un deget?! Daca nu esti in stare, da’ti demisia omule! Cei care te’au votat, te’au votat pe tine, si NU pe un bucurestean, care sa apara din cand in cand prin ograda ta, si sa faca ordine! Halal primar, halal conducere! Las’ k va vine randu’!

  3. Robert Loreno Necula Răspunde

    in sfarsit! ceva normal! spor la treaba! felicitari!

  4. Robert Loreno Necula Răspunde

    in sfarsit! ceva normal! spor la treaba! felicitari!

  5. Tudorita Viziteu Răspunde

    …pentru cea din Piaţa Mare – 47.000 de lei şi pentru cea din Piaţa Mare 75.500 lei….OAMENI BUNI CARE ESTE ADEVARUL ADEVARAT ??? VOI CHIAR SUNTETI ORBI, SURZI, ORI NU VA PASA !????

  6. ion romanu Răspunde

    dar hala din 17 nu e particulara? primaria nu cred ca trebuie sa bage bani acolo. este proprietar, daca vrea sa vanda lactate sa isi amenajeze locul.

  7. altex Răspunde

    cind se vorbeste de hala M17, la ce se refera, la interex?”… hala din Micro 17, întrucât trebuie modificați pereți astfel încât să încapă vitrinele frigorifice.” UNDE ? CARE? ce pereti?

  8. pop Ioan Răspunde

    Si cine e anteprenorul general? Folda?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.