Ultima actualizare: ieri, 21:43
Locale

Primarul Coica refuză să cedeze Apaserv Consiliului Judeţean

dorel coica (7)Primul conflict între primarul Dorel Coica şi preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef. Primarul Dorel Coica a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că refuză să cedeze Consiliului Judeţean societatea Apaserv, criticând şi modul în care preşedintele Adrian Ştef a pus problema achiziţionării acţiunilor, a transmis prin presă că judeţul vrea să fie majoritar.

Primarul a prezentat datele contabile ale Apaserv. Astfel, capitalul social al societăţii este de 6.900.340 lei, din care municipiul Satu Mare deţine 93,94%, Consiliul Judeţean doar 0,7%. Mai mult, municipiul Satu Mare mai are bunuri în valoare de 5,1 milioane lei date în folosinţă societăţii.

“În municipiu conduce primarul, Consiliul Local. N-au ştiut până acum, să ştie de acum înainte. Pentru ca cei de la CJ să aibă 51% din acţiuni au nevoie de 13.229.265 lei. Asta înseamnă să vrem şi noi, în contextul în care CJ are aport de capital 50.000 lei. Apaserv a fost înfiinţat de Primărie, sunt investiţiile cetăţenilor din municipiul Satu Mare. Apaservul este regia noastră a tuturor din municipiu, este o firmă care produce bani. Cum credeţi că eu aş înstrăina averea municipiului?“, a declarat Coica.

Primarul a arătat că şi în vechiul mandat a mai existat o tentativă de trecere a societăţii la Judeţ, dar a eşuat, cu toate că ambele foruri erau conduse de membrii aceluiaşi partid, UDMR.

Întrebat dacă a discutat vreodată cu conducerea Consiliului Județean despre vânzarea de acțiuni, Coica a spus că reprezentanții județului nu discută cu nimeni.

Consiliul Judeţean nu discută cu nimeni. Au uitat că Primăria e condusă de primar şi consiliu. Au luat o hotărâre fără să se consulte cu mine. Câtă vreme sunt primar averea municipiului nu va fi înstrăinată. Dacă doresc să-şi facă o companie de apă sunt liberi s-o facă, Apaservul suportă orice concurenţă. Dacă vor firma lor s-o administreze au foarte multe posibilităţi, să-şi facă firma lor privată, să administreze toate comunele cu firma lor privată, apă au de unde să ia, că este suficientă“, a mai precizat primarul.

Totodată, Coica a precizat faptul că municipiul a garantat pentru un credit BERD de dezvoltare al societăţii, iar contractul de finanţare prevede că acţiunile municipiului să nu scadă sub 75%. Deci oricum, vânzarea ar fi imposibilă.

“Consideram normal ca preşedintele CJ să vină la primar, să discute cu dânsul, să ceară să cumpere acţiuni, dar nu să iasă în presă, să spună că ei cumpără. Consiliul Judeţean nu are bani să-şi plătească datoriile lor şi aduc 13 milioane ca să aibă 51%? Hai să fim serioşi”, a precizat primarul.

Totuşi, primarul a spus că Judeţul îşi poate mări numărul de acţiuni, nu mai mult de 25%, însă cu condiţia să plătească pentru acţiuni.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat în repetate rânduri că doreşte să devină acţionar majoritar la Apaserv întrucât societatea s-a extins în mai multe localităţi. Miza cea mare o reprezintă însă controlul proiectului de 100 milioane de euro finanţat din fonduri nerambursabile, care prevede extinderea reţelei de apă canalizare în aproape întregul judeţ.

19 comentarii

 1. LAURENTIU ZAMFIR Răspunde

  LOCUITORII DE PE STRADA CONSTANTIN BRANCOVEANU, DIN CENTRUL ORASULUI, STAU DE O LUNA CU STRADA DESFUNDATA IN ASTEPTAREA ASFALTARII. BORDURILE AU FOST MONTATE ACUM 3 SAPTAMANI SI OPERATIUNEA A DURAT 7 ZILE PENTRU APROXIMATIV 300 m (lungimea strazii).

 2. nicu Răspunde

  Ieri si-a aratat muschii lui Tantas(investitia de la strand)iar azi lui Stef si Govor.Alaltaieri a inaugurat cu fast 10 cosuri de gunoi.Coica este intr-o ofensiva mediatica necesara ptr a acoperi lipsa investitiilor promise acum un an(pod,centura etc)Sau poate trece prin criza varstei de mijloc a barbatului de isi incoarda muschii la cine apuca.

  • nicu micu Răspunde

   Bai Nicu … tare istet te-a facut mamica ta … de unde stii tu chestii destea cu criza varstei . Sunt convins ca tu ai trecut deja de ea . Poti deschide o rubrica la Scanteia Tineretului – ” Ce si cum la Criza Varstei ” … poate ne inveti cum sa ne punem proteza dentara in cana inainte de culcare … s-au tu nu prea ai somn .

 3. cristi35 Răspunde

  nu prea vad viitor bun si investitii pentru oras cu aceasta conducere, la fel conducerea judetului. sunt oameni incompetenti, corupti de la cap la coada. doar interesurile lor personale ii intereseaza, au vrut doar sa iasa la putere, sa aiba nume, ca ei is primar, presedinte, etc. dar nici un interes pentru oras, judet. incep certurile intre local si judet, si asta-i doar inceputul.

 4. satmarean Răspunde

  Oare domnul primar vrea sa il supere pe domnul viceprimministru?

 5. satmarean Răspunde

  Felicitari domnule primar! Nu cedati presiunilor lui Govor si Stef! APASERV trebuie sa ramana la Primarie!

 6. Traian Răspunde

  Raspunde-i lui Stef, domnule Coica, demitandu-l pe prietenul lui Stef, Babut Domuta Dan!

 7. Horea Răspunde

  La mijloc sunt banii. Daca Apaserv ajunge la Consiliul Judetean, Stef si Govor sunt conectati direct la cele 100 de milioane de euro, fonduri nerambursabile!

 8. contabil Răspunde

  Este evident ca liderii judetului vor sa puna mana pe Apaserv cu singurul scop de a directiona suma fabuloasa de 100 milioane de euro spre firmele proprii sau clientelei politice. Un exemplu ce se poate verifica: o firma din sud a castigat licitatia pentru lucrarile din zona Tasnadului! Dragnea este multumit pe moment, dar mai sunt acolo multi care asteapta pe lista.

 9. griga Răspunde

  sa faca tehnic assist si canalizari 🙂

  dar stiti cine a baxat 1 mil de euro? la consultanta?

 10. Restu e cancan Răspunde

  Ce va stresati atat nu va e tot una cine va fura ?Coica sau Govor?Credeti ca voi o sa vedeti ceva bun din cei 100 mil euro?Singurul lucru pe care o sa-l vedeti o sa fie o noua crestere de pret!Dar asta va fi un lucru bun ,deoarece o sa beti apa minerala daca tot este acelasi pret per litru.

 11. acelas pret poer litru?!?! Răspunde

  1 litru de apa minerala sau plata costa cam 1,2lei. 1000 de litri de apa la robinet, acasa costa 3 lei si ceva plus tva. Fa si tu o socoteala 1 litru de apa Apaserv 0,003 lei per litru.matematic e simplu 1,2=0,003 ?!?!.?.?? Nu.dar decide fiecasre

  • Pop Ioan Răspunde

   Calculeaza si canalizarea,ca si pentru acela platesti,indiferent cun se numeste.Imparte valoarea totala a unei facturi cu cantitatea facturata si obtii pretul REAL a 1 mcub de apa.(Cca 6Ron).Cheltuielile de extragere a 1000 litri de apa dintr-o fintina forata se ridica la cca 30 bani cu o pompa de 1500 W.Acesta mai trebuie prelucrat dar de aici se poate deduce profitul APASERV.Diferenta este ENORMA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Artis - Hagi Tudose
„Happy End” şi „Hagi Tudose” la Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu”

Miercuri, 14 august 2013, de la ora 16.00 trupa de teatru de amatori „Artis” va prezenta spectacolul de pantomimă „Happy...

Închide