Ultima actualizare: azi, 14:10

HungaRio
Locale

Sătmăreni la HungaRio din Pécs

HungaRioO echipă formată din opt tineri sătmăreni a reprezentat Dieceza Romano Catolică de Satu Mare la întâlnirea tinerilor catolici maghiari HungaRio din Pécs, între 24 și 29 iulie.  Evenimentul a fost organizat în paralel cu întâlnirea mondială din Rio de Janeiro.

La evenimentul organizat în paralel, și în conformitate cu întâlnirea mondială a tinerilor catolici din Rio de Janeiro, Brazilia, au fost așteptați tineri, vorbitori de limba maghiară, care nu au avut posibilitatea de a călători pe continentul american, dar au vrut să trăiască sentimentul bucuriei unității tinerilor catolici.

Tinerii sătmăreni au participat, cu ajutorul biroului pentru tineret, la rugăciunile comune, cateheze, Sfinte liturghii, festivaluri și programe tematice. În ultima zi au făcut cunoștință cu orașul gazdă printr-un joc, a luat parte la carnaval, dar au participat și la Sfânta liturghie oficiată de cardinalul Erdő Péter.

Fericitul Scheffler János a fost ales de către organizatori unul dintre cei cinci ocrotitori ai întâlnirii, fapt care a adus multă bucurie tinerilor sătmăreni. În cadrul manifestării, toți tinerii au avut ocazia să-și afirme credința, printr-un flashmob în centrul orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.