Ultima actualizare: ieri, 21:59

ziua mobilitatii europene, Satu Mare
Locale

Circulația rutieră va fi închisă, duminică, în P-ța Libertății

ziua mobilitatii europene, Satu MareAgenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Vetiș, Școala de Artă, Asociația ” 4Wild Moments” și  PrimaGym  organizează duminică,  22 septembrie, ample acţiuni în vederea marcării evenimentului ecologic “16 -22 septembrie – Săptămâna Mobilităţii Europene”.

Cu ocazia desfăşurării evenimentelor publice dedicate Zilei Mobilităţii Europene, circulaţia autovehiculelor în P-ţa Libertăţii va fi închisă între orele 14.30 – 18.00.

Mijloacele de transport în comun vor circula pe următoarele trasee:

Liniile 1, 13, 15, Real 2, vor circula dinspre podul Golescu pe Bulevardul Transilvania-Bulevardul Vasile Lucaciu, iar la întoarcere pe Strada Mihai Viteazul. Vor fi stații temporare pe Strada Retezatului în dreptul Poliției de frontieră, pe Bulevardul Transilvania în dreptul Primăriei, pe Bulevardul Vasile Lucaciu la Liceul CFR iar la întoarcere la Tribunalul Satu Mare.

Liniile  2, 6, 11, 12, 14, vor circula dinspre podul Decebal pe Bulevardul Vasile Lucaciu cu stație temporară pe Bulevardul Vasile Lucaciu la Liceul CFR iar la întoarcere la Farmacie și în dreptul Catedralei Ortodoxe.

Liniile 9 și 17 vor avea capăt de linie la Gară cu stație pe Bulevardul Vasile Lucaciu la Liceul CFR iar la întoarcere la Farmacie și în dreptul Catedralei Ortodoxe.

Liniile 5si 23 vor avea capăt de linie la Piața nr 1.

Demararea acțiunilor  se vor face prin manifestări rodeo freestyle – acrobații cu caiacele și plimbări cu caiacele pe râul Someș, care vor avea loc lângă pod Decebal (în dreptul stației hidrometrice) pe mal drept Someș, începând cu ora 10.00. Protagoniștii  sunt membrii ai Asociației 4Wild Moments, coordonați de domnul Ionuț Stancovici și pasionații ai sportului cu caiacele. Sunt așteptați să participe , toți cetățenii care vor să se familiarizeze cu acest sport și doresc să facă o mică plimbare cu caiacul pe râul Someș.

Această acțiune se va continua cu marșul ciclist pe traseul Satu Mare – Oar pe malul stâng a râului Someș, pe pista de bicicliști construită în cadrul proiectului „Pe apă şi pe două roţi pe râul Someş – HUROVELO”. În urma lansării invitației de participare, alături de angajați ai APM Satu Mare și Consiliului Județean,  și-au manifestat dorința de participare și un grup de elevi de la Școala Gimnazială Vetiș, Școala Gimnazială ”Octavian Goga”, Colegiul Național ”Ioan Slavici”. Pornirea grupului se va face de pe platoul de pe dig, lângă  Consiliul Județean Satu Mare. Cicliștii vor fi întâmpinați la intrarea în localitatea Oar de către reprezentanți ai Primăriei Vetiș. La intrarea în localitatea Oar, fiecare participant va fi înregistrat  la linia de sosire și va participa la tombola a cărei extragere va fi la ora 16.30.

Partea a doua a manifestărilor va începe la ora 15.00 în centrul vechi al municipiului (circulația în această zonă va fi sistată pe perioada concursurilor) după următorul program:

–         Ora 15.00: Concursuri triatlon (alergat, role, biciclete) în jurul parcului din centrul vechi al municipiului. S-au înscris să participe echipaje  de la Școala Gimnazială Valea Vinului, Școala Gimnazială ”Octavian Goga”, Școala Gimnazială nr. 10, Școala Gimnazială ”Grigore Moisil”, Colegiul Național ”Ioana Slavici”, Liceul de Artă Satu Mare .

–         Ora 15.00: Mișcare în aer liber (Zumba, Cardio Fitbox, Bokwa) sub îndrumarea instructorilor de la PrimaGym. Locația: în parcul central al municipiului Satu Mare, în fața statuii lui Vasile Lucaciu.

–         Ora 15.50: Desene pe asfalt în contextul evenimentului, în fața Catedralei Romano-Catolice.

–         Ora 16.30: În parcul central al municipiului Satu Mare, în fața statuii lui Vasile Lucaciu,  va avea loc premierea participanților la evenimentul ”Săptămâna Mobilității Europene 2013”( câștigătorii la concursul de tetratlon, concursul de desene pe asfalt), respectiv extragerea a patru bilete de tombolă a căror beneficiari vor primi un bilet gratuit Aquastar Satu Mare/ abonament de 10 ore la PrimGym. În finalul premierii va avea loc un miniconcert susținut de artiștii de la Școala de Artă care va reprezenta închiderea oficială a manifestărilor.

Pe această cale, organizatorii invită comunitatea sătmăreană să li se alăture la manifestările care se vor organiza, demonstrând împreună că viitorul planetei se află în mâinile oamenilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.