Ultima actualizare: azi, 11:25
Locale

Contrabandişti prinşi cu focuri de armă. Ţigări de peste 270.000 de euro confiscate (FOTO& VIDEO)

contrabanda tigari (4)În cadrul unei ample acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări,  poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au reţinut şase cetăţeni ucraineni şi au confiscat aproximativ 138.000 pachete ţigări, în valoare de peste 270.000 de euro.

Pentru reținerea celor implicaţi, care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

* În data de 30 august a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, jud. Satu Mare, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră au observat, un grup de persoane care transporta colete voluminoase, peste frontiera de stat,  din Ucraina în România, deplasându-se spre interior pe direcţia localităţii Cămârzana.

Echipajele poliţiei de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au încercat sa fuga în direcţii diferite.

Dată fiind situaţia de fapt, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a şase cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani.

La faţa locului au fost descoperite 276 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, marca Jin Ling.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 137.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 1.225.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, au fost anunţate despre activitatea infracţională şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului, care ulterior au informat că au reţinut şi ele pe teritoriul lor, pe aceeaşi direcţie, doi cetăţeni ucraineni şi au descoperit 9.750 pachete ţigări de aceeaşi marcă.

Cei şase cetăţeni ucraineni reţinuţi de către poliţiştii de frontieră pe teritoriul României sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în acest caz şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliţia de Frontieră

 

Un comentariu

  1. granicerul Răspunde

    Bravo !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.