Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Parada portului popular german, în centrul orașului

parada portului german (37)Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam în colaborare cu Forumul Democrat German Satu Mare a organizat în acest week-end, întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German intitulată „Serbarea Recoltei”.

La a 17-ea ediţie au participat formaţii de dans popular german din Orşova, Vişeu de Sus, Petreu, Zajta/Ungaria, Tăşnad, Cămin şi Satu Mare precum şi Fanfarele Reunite din Foieni, Urziceni şi Ciumeşti.

Sâmbătă, de la ora 15:00, a avut loc deschiderea manifestării cu o expoziţie foto: „Voluntariat pentru comunitate” urmată de o masă rotundă pe tema „Muncă voluntară de tineret”, tot în sala Wendelin Fuhrmann. De la ora 18:00 s-a desfăşurat Parada porturilor populare de la Centrul Cultural German până în parcul central (P-ţa Libertăţii) în frunte cu Fanfarele Reunite din Foieni, Urziceni şi Ciumeşti. La paradă au participat peste 100 de tineri  în porturi populare, alături de ei fiind și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și Riedl Rudolf, vicepreședinte CJ.

În parcul central fanfarele şi formaţiile de dans au prezentat un spectacol cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.