Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Zeci de sătmăreni au dat startul campaniei „Promenada inimilor”

promenada-inimilor-(18)Clubul Rotary împreună cu Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie, a lansat astăzi la Satu Mare programul “Promenada Inimilor”, care se desfăşoară în 24 de oraşe din România.

Principalii organizatori, preşedintele Rotary Satu Mare, medicul Szatmari Lajos și viceprimarul Marcela Papici, alături de alte zeci de persoane au dat startul evenimentului, participând la primul marş pe digul Someşului, de lângă ştrandul termal până la podul tehnologic.

Obiectivul programului “Promenada Inimilor” este acela de a încuraja persoanele de toate vârstele să facă mișcare, ca parte importantă a prevenției cardiovasculare.

Sătmărenii au avut de parcurs un traseu cu o lungime de 3,3 km pe care l-au denumit: “Drumul celor 4 poduri”, deoarece cuprinde partea de dig mal drept al Someșului (spre P-ta 25 Octombrie), având puncte de reper cele 4 poduri de peste Someș, adică podul de fier, podul Decebal, podul Golescu şi podul tehnologic.

Organizatorii încurajează sătmărenii să parcurgă traseul cât mai des cu putință.

În săptămâna 30 septembrie-05 octombrie, numită “Săptămâna Inimii”, în fiecare zi în intervalul orar 16.00-18.00, se vor organiza acțiuni care vor cuprinde parcurgerea traseului marcat, fiind implicate mai multe organizații, asociații și scoli.

Organizatorii invită sătmărenii să participe în număr cât mai mare, cu atât mai mult cu cât Rotary va organiza un concurs la nivelul districtelor sale, premiat cu produse IT în valoare de 6.000 de euro, ce vor fi donate unor copii dotaţi, dar cu o situaţie materială precară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.