Ultima actualizare: ieri, 22:45
Locale

PNDR vine în satul tău

pndr-vine-in-satul-tauAgenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a demarat cea de-a doua etapă a Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”.

Astfel, în perioada august – noiembrie 2013 au fost programate a se desfășura 1.850 de întâlniri, la nivel național, cu beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

În judeţul Satu Mare, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţi precum Săuca, Apa, Bogdand, Cehal, Viile Satu Mare, Berveni, Turţ, Crucişor, Doba, Vetiş, Socond, Medieşu Aurit, Bixad, Craidorolt, Terebeşti, Bătarci.

Informațiile oferite se vor axa pe consilierea și sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor pe care le implementează. Mai precis promotorii care activează în cadrul campaniei, vor comunica beneficiarilor și publicului participant informaţii privind:

  • respectarea obligaţiilor contractuale şi evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidenţierea clară a posibilelor consecinţe şi penalităţi;
  • realizarea şi respectarea graficului de eşalonare al plăţilor efectuate prin PNDR;
  • aspecte ale întocmirii şi respectării declaraţiei de cheltuieli;
  • derularea procesului de achiziţie a bunurilor, serviciilor şi lucrărilor;
  • posibilităţile de dezvoltare durabilă a mediului rural

De asemenea, evenimentele programate îi vor pregăti pe cei interesați în a-și dezvolta spiritul antreprenorial, atât de necesar pentru derularea proiectelor europene și vor putea informa publicul despre ultimele noutăți legate de finanțarea agriculturii și dezvoltării rurale în România.

Obiectivul principal al Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” este creșterea indicelui de absorbție efectivă și corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, în sensul creșterii gradului de acuratețe și corectitudine a întocmirii cererilor de plată, precum și a cererilor de finanțare.

Sursa: APDRP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Doru Tukacs
Doru Tukacs a fost reţinut pentru şantaj

Interlopul Doru Tukacs a ajuns din nou pe mâna Poliţiei. Acesta a fost reţinut astăzi pentru şantaj. Poliţia Satu Mare...

Închide