Ultima actualizare: azi, 11:56

Coalitia de Sanatate Satu Mare
Locale

S-a constituit Coaliţia locală din sănătate Satu Mare

Coalitia de Sanatate Satu MareLa Satu Mare a fost constituită astăzi Coaliţia locală din sistemul de sănătate, formată din reprezentanţii organizaţiilor profesionale din sistemul sanitar.

Coaliţia este formată din reprezentanţii Colegiului Medicilor, Colegiul Medicilor Dentişti, Colegiului Farmaciştilor, Confederaţiei sindicală Sanitas, Ordinul Biologilor, Societatea Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineret şi Camera Federativă a Medicilor.

Secretarul Colegiului Medicilor Satu Mare, Mircea Blaga, a declarat la şedinţa de constituire că scopul coaliţiei este de a îmbunătăţi statutul personalului medical şi de a fi o forţă capabilă să-şi susţină revendicările.

Scopul coaliţiei este acela de a determina îmbunătăţirea statutului social al personalului din sistemul sanitar respectiv poziţia socială şi imaginea acestora în societate, nivelul veniturilor, respectul societăţii, relaţia cu angajatorul, sau cu autorităţile publice. În acelaşi timp, părţile îşi propun să acţioneze în direcţia determinării creşterii gradului de consultare a lor şi de influenţare a deciziilor politice luate la nivelul instituţiilor statului în special cele cu responsabilităţi în domeniul de sănătate“, a spus Blaga.

Membrii coaliţiei vor înainta Instituţiei Prefectului un memoriu cu toate probleme medicilor din Satu Mare, anunțând și măsurile de protest programate la nivelul întregii țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.