Ultima actualizare: azi, 14:47
Locale

Şeful DNA solicită sesizarea preşedintelui Băsescu în cazul Silaghi

deputat Ovidiu Silaghi

deputat Ovidiu Silaghi

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze preşedintele ţării pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, având în vedere încetarea mandatului de deputat.

“Având în vedere Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 25 din 3 septembrie privind constatarea încetării mandatului de deputat a lui Ovidiu Silaghi, publicată în Monitorul Oficial nr. 568 din 6 septembrie, în conformitate cu prevederile art.109 alin.2 din Constituţia României, art.12 şi 19 din Legea nr.115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr.270/10.03.2008, procurorul şef al DNA a solicitat procurorului general al PÎCCJ să sesizeze preşedintele României pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, pentru infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor”, se arată într-un comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.
Liberalul Ovidiu Silaghi a fost înregistrat pe site-ul Parlamentului European ca deputat european, începând de miercuri, 4 septembrie.
Marţi, deputatul PNL Ovidiu Silaghi şi-a dat demisia din Parlament.
În 19 august, DNA a solicitat procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, fiind acuzat că, în cursul anului 2012, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.
Procurorii DNA susţin că, în schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, şi pentru ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.
Totodată, Ovidiu Silaghi a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

5 comentarii

 1. SATMAREAN Răspunde

  DEMISIA Silaghi din Parlamentul European!!! Pune-te la dispozitia DNA si dovedeste ca nu esti vinovat! In caz contrar, fugind de Justitie, ascunzandu-te sub pulpana PE, va plana suspiciunea de vinovatie.

 2. DNA Răspunde

  L-am asteptat de 4 ani pe Domnul Silaghi la noi la sediu. Din pacate este ocupat cu forarea dupa briantina si alte asemenea. Se stie ca cine trece prin puscarie iese alt om.
  Reiteram cu aceasta ocazie dorinta noastra de a face dreptate!

  Va asteptam pentru autodenunt intre orele 08:00-16:00 de luni pana vineri.

 3. Domnul Silaghi Răspunde

  Ma duc la Bruxelle..ha. 6000 de euro salariu …ha. Si ma f… in poza voastra…ha.

  Hai pa ca ma duc la gara.

  TRAIASCA PNL !!!!

  • Adi Stef Răspunde

   Dragul meu Sisi!
   Pe această cale îţi mulţumesc pentru susţinerea în afacerile mele şi în campania 2012, transmite şi pentru Nelu Iordache Remus Şpan şi ceilalţi din gaşcă! De la Tine am învăţat să mă îmbrac, să fac cruce, să ţin discursuri pentru proştii care ne votează, mi-ai povestit multe lucruri frumoase despre politică, despre liberalism, despre Brătianu care habar n-am cine este că eu îl cunosc doar pe Jackie Chan de la karate! Acum, în aceste momente grele când marinarul ne desparte şi tu intri mai repede în puşcărie, îţi promit că te voi urma în curând. DNA a ridicat deja dosarele cu Blu Air, urmează Folda Spitalul Judeţean afacerile lui Govorescu cu Tehnic Asist plăţile mele către Centrul de Cultură, facturi umflate de la Zilele Judeţului şi aşa mai departe.

   Îţi promit că te voi vizita în celulă cât mai des când ieşim cu Brighi la un weekend facem un drum spre Jilava să-ţi aducem gel de păr! Până atunci, Dumnezeu să te binecuvânteze!

   Al tău
   Adi

 4. satmarean Răspunde

  Daca este urmarit penal, nici nu a-r trebui ce sa mai caute in Parlamentul european.
  Sa ne faca de rusine si acolo, ca acesti indivizi mai fura si acolo!!!
  De ce numai sunt curse Aeriene spre nici o tara, ca au picat totii, a-r trebui sa urmeze si Stef!!!

  Jos cu el si dupa gratii langa ceilalti corupti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.