Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Un patron din Satu Mare a înșelat 11 firme din patru județe

cecOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arad, au reţinut un bărbat, suspectat că a înşelat 11 societăţi comerciale, din 4 judeţe, cauzând un prejudiciu în valoare de peste 131.000 de lei.

Din probatoriul administrat de către poliţişti, s-a stabilit că, în perioada 08.05.2011-20.12.2012, L. FRANCISC de 46 ani din judeţul Satu Mare, în calitate de administrator al unei societăţi economice, a achiziţionat mărfuri, de la unsprezece societăţi comerciale, de pe raza judeţelor Arad, Timiş, Bihor şi Satu Mare, iar pentru plata mărfii a emis bilete la ordin, care au fost refuzate din lipsa totală disponibil in cont. Deasemenea, pentru plata unor marfuri a emis şi trei file CEC, care au fost refuzate pe motivul lipsei de disponibil şi specimen de semnătură în bancă.
În fapt, sătmăreanul care locuia fără forme legale, în judeţul Arad, achiziţiona mărfuri (materiale de construcţii şi alte produse non alimentare) pentru plata cărora elibera bilete la ordin şi file CEC fără acoperire. Ulterior, acesta valorifica mărfurile cu mult sub valoarea reală a acestora.
În acest mod, bărbatul a cauzat un prejudiciu în valoare de 131.114,60 lei.
Bărbatul a fost reţinut luni, de către poliţişti, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.