Numeroși membri PDL Satu Mare au participat la dezbaterea Violența împotriva femeii, inițiată de Organizația de femei democrat-liberale. Invitatul special al dezbaterii a fost binecunoscutul doctor, Cristian Andrei.
Alături de membrii și simpatizanții sătmăreni s-au regăsit și Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiției și deputatul Andreea Paul.
La adăpostul pentru femeile agresate fizic din Satu Mare sunt doar 3 locuri, iar realitatea arată că o femeie din 10 este afectată de violența domestică în fiecare an, neținând cont de vârstă, statutul civil, etnie, religie sau trecutul socio-economic. Practic, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde, adică aproape 1,2 milioane de românce cunosc violența domestică. Din păcate, sub 1% din femeile agresate intră în statisticile oficiale, pentru că nu depun plângere împotriva agresorului.
Conform unei analize ISOP, 8,5% dintre români cred că violenţa domestică este întâlnită doar în familiile sărace, iar 15,3% că este întâlnită doar la oamenii needucaţi. Româncele tac și rabdă, dar fenomenul este de amploare.
”În județul Satu Mare, abia în luna martie a acestui an a fost deschis primul adăpost pentru femeile maltratate şi copiii lor. Locurile au fost ocupate imediat, chiar din luna aprilie. E vorba de 3 locuri. Atât, nimic mai mult!
Violența împotriva femeii este una dintre cele mai întâlnite încălcări ale drepturilor omului. Ai dreptul să nu fi agresată așa cum ai dreptul să respiri. Durerea nu trece dacă taci.
Nu e normal să fii împinsă, lovită, amenințată sau insultată, umilită, învinovățită, izolată de prieteni și de familie, lipsită de accesul la bani sau împiedicată să iei decizii importante. Și mai ales, nu e normal ca aceste lucruri să se întâmple în familie”, consideră Andreea Paul.
E important să știm că avem lângă noi instrumentele de care ne putem folosi. Pe 8 martie 2012 a fost promulgată legea împotriva violenţei în familie, un proiect al PDL, care defineşte clar formele de manifestare a violenţei în familie. Femeile se pot proteja în fața amenințărilor de orice fel, se pot feri de controlul banilor, de izolarea de prieteni și familie sau de orice altă formă de agresiune. Este introdusă în lege instituţia ordinului de protecţie. Agresorul poate fi evacuat temporar din locuință sau îi este interzis orice contact cu victima. Prima măsură la îndemâna victimei este solicitarea către instanță a unui ordin de protecție, care poate fi obținut în aceeași zi. Ordinul este valabil 6 luni și îl poate scoate pe agresor din casă cu forța.
Am participat,am vazut,mi-a placut,am invatat,mi-am insusit!FELICITARI ORGANIZATORILOR,FELICITARI PDL!Te salut SERGIU BABASAN!
uite cum s-o inghesuit si Ardelean in poza,acum cand toti sunt jenati de prezenta lui. Rusine PDL! Va compromite evenimentu, voi nu vedeti?