Ultima actualizare: ieri, 19:37
Locale

Trei proiecte educaționale din fonduri europene demarate de Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”

consiliul profesoralJoi, 26 septembrie, la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” au fost prezentate în cadrul Consiliului Profesoral proiectele educaționale pe care școala le-a câștigat de curând și care vor fi demarate pe parcursul anului școlar 2013-2014, respectiv 2015.

Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” începe anul școlar 2013 cu trei noi proiecte, toate cu finanțare din fonduri europene. Proiectele au fost prezentate în cadrul Consiliului Profesoral de către coordonatorii fiecărui proiect: Anderco Aida, Doboș Angela și Graur Maria.

Un prim proiect la care participă școala germană sătmăreană, inițiat de prof. Angela Dobos, se numește „Educația Incluzivă?”. Acesta se derulează în parteneriat cu Școala Internationaler Bund e. V.Verbund Wurttenberg din Suttgart. Proiectul care prevede un buget de 17.000 euro este finanțat de Fundația EVZ prin programul EUROPEANS FOR PEACE.  Liceul Teoretic German participă în calitate de partener în proiect cu 13 elevi din clasele a X-a și 2 profesori.

Obiectivul principal al acestui proiect este cercetarea de către tinerii din Satu Mare și Stuttgart a limitei dintre incluziune și discriminare din prezent și din perioada dictaturilor prin care au trecut cele două țări, România, respectiv Germania. Vor avea loc două întâlniri de proiect în Stuttgart și Satu Mare, în lunile noiembrie și februarie 2014. În ambele orașe se vor organiza expoziții cu durata a trei săptămâni. Acestea vor fi traduse și în limbajul Braille pentru nevăzători, respectiv în limbajul simplu pentru persoane cu dizabilități.

Un alt proiect internațional derulat de Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” începând cu acest an școlar, prin inițiativa prof. Aida Anderco este “Diversitatea ne face mai bogați”, proiect finanțat de fundația ACES (Academy of Central European Schools), din Viena. Proiectul inițiat de Liceul Teoretic German are ca partener Liceul Vocațional „Szechenyi Istvan” din Hatvan, Ungaria. Valoarea proiectului este de 1800 euro pentru școala germană sătmăreană, respectiv 1700 euro pentru cea din Ungaria. În perioada septembrie- martie 2014, se va urmări de către echipele de proiect din cele două școli partenere sensibilizarea elevilor în ce privește valorile europene precum toleranța, diversitatea, solidaritatea, respectul și unitatea europeană. Grupul țintă al proiectului sunt 15 elevi cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, iar activitățile se vor răsfrânge asupra unui număr de aproximativ 60 de elevi ai școlii germane.

Rezultatele așteptate din proiect sunt: existența unei pagini Web, un logo al proiectului, un CD cu activitățile din proiect, o revistă despre stilul de viață din prezent, precum și realizarea unui colț al proiectului în ambele școli.

Al treilea proiect inițiat de Liceul Teoretic German este „Lets watch the birds” („Să observăm păsările”), care se va derula până în 2015, prin programul Comenius, în care partener al Liceului Teoretic German este Școala  ESRA KARAKAYA ANADOLU LISESI (Turcia). Coordonatorul proiectului este profesorul Maria Graur. Scopul proiectului este de a sensibiliza tinerii pentru ocrotirea și protejarea mediului. Bugetul alocat proiectului este de 24.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.