Ultima actualizare: azi, 21:29
Locale

Capital: Câte mall-uri noi ar mai suporta piaţa din Satu Mare?

harta-malluri-Satu-MareAnaliştii de la Capital au prezentat o analiză naţională cu privire la mall-urile existente şi cu numărul de mall-uri care ar putea fi suportate de piaţă, fiind prezentată şi situaţia din Satu Mare.

Capital şi-a propus să determine potenţialul de dezvoltare al sectorului comercial din fiecare judeţ din România în raport cu suprafaţa medie de spaţii comerciale existente în Uniunea Europeană prin ajustarea puterii de cumpărare, a gradului de ocupare a forţei de muncă şi a produsului intern brut pe cap de locuitor la indicatorii medii din Europa. Rezultatul ne arată ce suprafaţă de centre comerciale moderne s-ar justifica a fi construită pentru a atinge nivelul mediu european. 

România mai suportă dezvoltarea a 41 de centre comerciale, dintre care 13 de dimensiuni medii şi 28 cu suprafeţe mici, pentru a se alinia la media europeană, însă Capitală e supraaglomerată

În judeţul Satu Mare ar mai putea funcţiona un mall de dimensiuni mici, de 20.000 mp. Satu Mare se află la egalitate cu judeţul Sălaj şi în judeţul vecin ar mai putea fi susţinut un mall. Maramureşul în schimb, ar mai putea susţine un mall de dimensiuni medii, iar Bihorul are un excedent de trei mall-uri medii.

Precizăm că la Satu Mare sunt mai multe proiecte de centre comerciale, precum Atrium Center, Armonia sau Carrefour care n-au mai fost construite.

2 comentarii

  1. televizor Răspunde

    Un Carrefour nu ar strica, daca ar pastra preturile la limita inferioara, nu cum face real.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UPDATE: Atacatorul poliţistului din Satu Mare a fost prins. Este membru al galeriei Rapid

Atacatorul polițistului înjunghiat în urmă cu aproape două săptămâni în stația tramvaiului 41 din zona pieței Crângași din Bucureşti a...

Închide