Ultima actualizare: azi, 11:55
Locale

Locuitorii din cartierul Funcţionarilor pot sta liniştiţi. Podul dezbătut se va realiza peste 30-40 de ani

primaria-PUZ-functionarilor-(5)Reprezentanţii Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Satu Mare au clarificat astăzi, într-o conferinţă de presă, subiectul podului peste Someş şi al circulaţiei rutiere în cartierul Funcţionarilor. Locuitorii pot să stea liniştiţi, în Planul Urbanistic Zonal este vorba despre cel de-al cincilea pod peste Someş, despre a cărui construire se va discuta peste 30-40 de ani.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Urbanism, PUZ-ul dezbătut clarifică unele aspecte în privinţa construcţiilor din Cartierul Funcţionarilor. În plan a scăpat cuvântul „centură”, astfel că s-a înţeles că este vorba despre proiectul centurii de ocolire, mai ales că este prevăzut şi un pod, în loc de formula „inel interior”.

De fapt, situaţia este puţin diferită. Astfel, în anul 1975 a fost întocmit un plan care prevede realizarea unui pod peste Someş, cu patru benzi, astfel că au fost impuse restricţii de circulaţie pentru 37 de proprietăţi. După demararea procedurii de realizare a noului PUG, având în vedere şi faptul că în apropiere trece centura de ocolire cu un nou pod peste Someş, experţii au ajuns la concluzia că podul respectiv poate avea doar două benzi. În 2012, la propunerea PUZ-ului, existau trei propuneri de traseu prin Cartierul Funcţionarilor, iar Comisia de Urbanism a ales varianta prezentată pentru dezbatere, care prevede exproprierea a doar 11 proprietăţi, faţă de 37 câte erau după vechiul PUZ.

 

primaria-PUZ-functionarilor-(11)

Consilierul local Nits Janos a explicat că pe fondul termenilor folosiţi a apărut această confuzie şi a spus că realizarea podului din PUZ, care este cel de-al cincilea, ar putea fi realizat de abia peste 30-40 de ani.

În ordinea priorităţilor, al treilea pod este cel din apropierea hipermarketului Real, inclus în centura de ocolire, aflat în lucru la Ministerul Marilor Proiecte, al patrulea pod este cel din zona ştrandului, pentru care există proiect tehnic, iar al cincilea ar urma să fie cel care face legătura dintre Cartierul Funcţionarilor şi Micro 16.

Conform estimărilor, realizarea unui pod peste Someş costă între 30 şi 40 milioane de euro.

4 comentarii

 1. Attila Csókási Răspunde

  Pana si titlul articolului denota ca maretul proiect aduce prejudicii majore locuitorilor zonei, indiferent cand se vrea a se realiza: azi, maine sau peste 40 ani. Liniile trasate cu nonsalanta peste harta orasului, aduce aminte de vremuri care speram ca au apus de 23 de ani. Dar se pare, ca nu …

 2. Attila Csókási Răspunde

  Ne hagyjátok felszabdalni a Tisztviselőtelepet !

 3. Grigore Bene Răspunde

  se vorbeste de podul nr 4.5. unde este podul nr 3.

 4. Nicolae Răspunde

  De fapt ce eveniment marcant a fost acum 23 de ani ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Harta Banilor. Cât virează judeţul Satu Mare la Bucureşti şi cât primeşte înapoi

"Harta Banilor" este prezentată de gândul.info. Jurnaliştii au realizat o analiză la nivelul întregii ţări, pe baza informaţiilor furnizate de...

Închide