Ultima actualizare: azi, 14:49
Locale

Lucrările în zona străzii Caragiale nu pot fi terminate din cauza E.ON Gaz (FOTO)

caragiale satu mare (5)Primarul Municipiului Satu Mare, Dorel Coica, city managerul Dan Băbuț, directorul APASERV Dan Stejerean dar și alții au efectuat astăzi o inspecție a lucrărilor de pe strada I.L Caragiale din zona de nord a orașului. Primarul a declarat că lucrările nu pot continua din cauza unei conducte de gaz amplasate necorespunzător dar și a atitudinii directorului E.ON Gaz Satu Mare, Vasile Andreica. Coica a luat legătura cu directorul general al E.ON Gaz care a decis să trimită la Satu Mare pentru verificări reprezentanții Regiunii de Nord a companiei.

 

În acea zonă a orașului se reabilitează 2100 de metri de drumuri de pământ iar axa lucrărilor se găsește pe strada I.L Caragiale, toate celelalte străzi racordându-se la aceasta. Lucrările nu pot înainta din cauza unei conducte de gaz amplasate necorespunzător. Se dorește aducerea zonei la nivel de balastru stabilizat cu un strat suport de asfalt pentru ca cetățenii domiciliați acolo să nu rămână la iarnă în noroi.

„Conducta de gaz este la o adâncime de 35 de cm, normal trebuia să fie la minim 90 de cm. I-am spus că îi punem noi la dispoziție muncitori să vină să finalizeze lucrarea. Oamenii îl înjură pe primar că nu se lucrează dar datorită directorului Andreica nu putem înainta. Am vorbit cu directorul general al E.ON Gaz, dânsul a dat dispoziție directorului de la Cluj să vină aici. Andreica dorește acum să vină să ne explice dar eu nu mai am ce să discut cu dânsul. Sperăm să băgăm conducta la distanță si să finalizăm lucrarea pentru că sunt bani europeni. Andreica le dă sfaturi colegilor care lucrează să pună pământ și să taseze dar când se va bagă un leneș din acela de 16 tone pe această conductă, aceasta se va face praf. Am terminat cu orice compromis cu orice firmă, cine nu își face datoria are o problemă cu primarul și de aici înainte E.ON Gazul dacă nu respectă regula va trebui să stea la ușa primarului după autorizații”, a declarat la fața locului primarul Dorel Coica.

Valoarea totală a lucrărilor este de 4.200.000 de lei.  

În cadrul aceleiași întâlniri de pe strada Caragiale directorul APASERV Dan Stejeran, a informat populația că în intervalul de joi 24 octombrie cu începere de la ora 22.00 până vineri 25 octombrie ora 04.00, se va efectua o lucrare de înlocuire a unei vane la o conductă pe o zonă mică a străzii Botizului. În acest interval presiunea apei va fi slabă. Prin această înlocuire se reglementează presiunea pentru cetăţeni cât și pentru zona industrială.

 

Radu DĂRĂBAN

 

 

4 comentarii

 1. Mitica Răspunde

  USL=COMUNISM. COICA este un mincinos nu si-a indeplinit promisiunile din campanie!!! Jos USL!!!

 2. Lorand Răspunde

  COICA fura pentru cabinetele lui. Toata ziua nu sta pe la primarie! Habar nu are de administratie publica. Orasul arata groaznic si plin de gropi. Ma intreb cand are de gand sa faca ceva pentru oras???

 3. Liliana Răspunde

  Praf in ochii satmarenilor! Sa ne comunice public domnul primar, cate contraventii au fost aplicate in mandatul dumnealui, pentru nerespectarea oricaror incalcari ale legii, mai ales de catre societati comerciale sau institutii!!! Sau este mai ocupat sa puna mana pe cat mai multe cladiri din municipiul Satu Mare printre care si Policlinica CFR?? Apoi sa ne spuna ca nu mai candideaza si ca atata a putut sa faca dumnealui? Cam subtire domnule primar! Dati-va demisia sau cetatenii va vor demite daca nu va respectati promisiunile! 2 ani jumate de mandat s-ar putea sa fie prea mult de dus pana la capat!

 4. Vasile Răspunde

  FLORISAL FLORISAL FLORISAL!!!
  URAAAAAA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Radare Satu Mare – 23 octombrie

Amplasarea radarelor pentru 23 octombrie 2013 -         DN 19: Satu Mare – Ciuperceni – Livada – Vama – Negreşti Oaş;...

Închide