Ultima actualizare: azi, 21:00
Locale

Nereguli la simularea de pe aeroport: telefoane nealocate și staţii nefuncţionale

simulare-aeroport-satu-mare-(37)Concluziile raportului privind simularea prăbuşirii unui avion care a avut loc pe Aeroportul Satu Mare au fost prezentate astăzi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, scoţând la iveală mai multe nereguli.

Directorul Aeroportului, Nicolae Fechete, a declarat că printre problemele constatate se numără existența unor numere de telefon nealocate sau greşite pe lista privind persoanele care trebuie anunţate în asemenea situaţii. O altă problemă a constituit-o faptul că din cauza ploii staţiile de comunicare şi telefoanele mobile au cedat după aproximativ 30-40 de minute de la începerea intervenţiei.

Alte aspecte importante, semnalate de Fechete, au fost faptul că salvatorii au intervenit înainte ca focul să fie stins, victimele nu au fost „extrase” ţinându-se cont de rănile provocate, echipamentele au fost toate ude, răniţii au fost ţinuţi în ploaie. De asemenea, Fechete a constatat faptul că între Aeroport şi ISU au existat probleme de comunicare. Şeful ISU, col. Gheorghe Dan a ţinut să precizeze că persoana care coordonează acţiunea în situaţii de urgenţă este comandantul intervenţiei şi nu alte persoane de la aeroport.

Prefectul Eugeniu Avram a solicitat actualizarea listei cu numerele de telefon şi a convocat o şedinţă punctuală pe această temă pentru a discuta concret toate aspectele semnalate.

3 comentarii

 1. eu Răspunde

  Daca banii pe care i-ati cheltuit nu de mult cu deplasarea in Germania i-ati fi folosit pt. statii si telefoane era ok.

 2. matrozul nauc si mereu chior de beat Răspunde

  Cum dracu sa cedeze statiile de emisie receptie sau telefoanele mobile din cauza ploii?Chiar a crezut cineva chestia asta?
  Domnule Fechete ,la pompieri se lucreaza si pe timp de ploaie.Pompierii v-au facut o favoare aducand de la Cluj,cel putin pentru demonstratie o autospeciala ce poate fi folosita in asemenea cazuri.Fara respectiva utilitara unde ati fi evacuat presupusii raniti,sa nu fie atinsi de picaturile de ploaie .
  Pentru completarea cunostintelor de organizator la exercitii de acest fel,aveti ceva exemple recente cand catastrofe aviatice majore s-au produs pe pista aeroportului in conditii de soare bun de plaja?
  Si tot pentru perfectionarea pregatirii,trebuie domn director sa retineti ca in asemenea situatii inclusiv autoritatea aeronautica sare peste d-voastra.
  Exista un singur comandant al actiunii:prefectul sau persoana nominalizata de el.Eu va trimiteam sa faceti cafele!
  Cat despre lipsa de comunicare cu i.s.u eu as propune Presedintelui Consiliului Judetean sanctionarea d-voastra sau trecerea in pozitia cea mai fericita
  de colaborator extern.
  Pacat ca nu ati invatat nimic dintr-un alt exercitiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Grădiniţă în limba romani la Satu Mare

Primăria şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare au deschis din acest an şcolar prima grădiniţă în limba romani din judeţ....

Închide