Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Peste 100 de profesori din judeţ au probleme la decontarea navetei

dialog social (7)Peste 100 de profesori din judeţul Satu Mare se lovesc de probleme la decontarea navetei. Preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Satu Mare, Ioan Drăgan, a solicitat astăzi intervenţia prefectului Eugeniu Aveam, astfel încât să nu fie nevoie de blocarea conturilor şcolilor.

Ioan Drăgan i-a înmânat prefectului un memoriu cu revendicările dascălilor sătmăreni dar şi o informare privind decontul navetei.

În judeţ sunt 119 profesori de la 19 unităţi care întâmpină probleme la decontul navetei. Împotriva şcolilor din Ardud, Hodod, Liceul Teoretic Negreşti Oaş au fost deschise procese în instanță iar în cazurile din Pomi și Valea Vinului s-a apelat deja la executor judecătoresc.

Drăgan a explicat că nu sunt sume foarte mari, însă problema de fond o reprezintă faptul că există legislație clară care nu este aplicată.

„Avem şi procese câştigate, unii nu au vrut să deconteze şi am mers cu executor. Nu vrem acest lucru pentru că înseamnă blocarea conturilor şi poate fi un efect de bumerang, de aceea solicităm Instituţiei Prefectului atenţionarea primarilor”, a afirmat Drăgan.

Prefectul Eugeniu Avram a spus că va solicita tuturor primăriilor situații cu privire la decontul navetelor și va interveni acolo unde va fi cazul.

“Am să solicit o informaţie concretă, reală, pe fiecare unitate administrativ teritorială şi acolo unde sunt probleme voi interveni categoric să atenţionez primarii, Consiliile locale, că au responsabilitate din acest punct de vedere. Asta va fi o prioritate pentru mine”, a afirmat Avram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.