Ultima actualizare: azi, 13:42
Locale

Sindicaliştii trag un semnal de alarmă: Nemulţumirile la adresa guvernării se acutizează!

ioan dragan, vasile darle (1)Secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, Ioan Drăgan, care este și președinte al Sindicatului Învățământului Preuniversitar Satu Mare și președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Marius Gînță, au tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că nemulțumirile sindicaliștilor la adresa actualei puteri se acutizează, nefiind exclus să apară și proteste.

 Vasile Dârle a trecut în revistă câteva din promisiunile electorale, exprimându-și totodată nemulțumirea deoarece foarte puține au fost respectate.   Cartel Alfa solicită modificarea Legii Dialogului Social, acordarea unui salariu minim de cel puţin 1.000 de lei în 2014, stoparea concedierilor de la stat fără măsuri de protecţie socială, relansarea economică şi combaterea evaziuni fiscale.

Au fost promise de cei care sunt la guvernare şi nu credem că nu ar avea motive să nu voteze legi având în vedere că au 70% în Parlament. Tragem un semnal de alarmă în favoarea cetăţenilor. Vom înainta scrisori, vom avea întâlniri cu parlamentarii“, a declarat Dârle.

La rândul său, Ioan Drăgan, a prezentat situația din învăţământ, acesta fiind de părere că sistemul nu poate fi reformat atâta vreme cât acestui segment i se alocă 4% din Produsul Intern Brut şi nu 6%.

“Am constatat ceea de ce ne temeam. După ce ajung la guvernare tot ce promit rămâne la nivel de promisiuni. Doar 25% din discuţiile avute s-au realizat, ca urmare nemulţumirile se acutizează”, a afirmat Drăgan.

Printre nemulţumirile profesorilor se numără de la plata drepturilor câştigate în instanţă, decontul navetelor la plata personalului nedidactic.

Totodată, Marius Gînţă a spus că poliţiştii sunt consideraţi şi în acest regim drept masă de sacrificiu, statutul poliţiştilor nefiind schimbat din 2002.

 În concluzie, sindicaliştii vor avea întâlniri cu prefectul judeţului, cu parlamentarii, vor înainta scrisori ministerelor şi guvernului, iar în măsura în care vor primi răspunsuri se vor discuta despre viitoarele forme de protest. 

2 comentarii

  1. Liliana Răspunde

    Par oameni dedicati si onesti cei 3 lideri sindicali de fatza dar cred ca au gresit foarte mult, nu neaparat cu intentie, cand au anuntat in anul 2012, ca sprijina USL-ul. Sindicatele nu trebuie sa sprijine nici un partid/formatiune politica ci doar pe salariati si legile care ii apara! Ei, cu riscul ca unii sa nu inteleaga ceea ce spun, sunt condamnati sa fie pururea in opozitie!

  2. noni Răspunde

    Marius Ginta ar trebui sa mai pomeneasca si problema care o sa-i afecteze in viitor si pe cei activi,,,gunoaiele USL au promis si revenirea la pensii ocupationale pentru militari/politisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.