Ultima actualizare: azi, 20:28
Locale

„Taxa pe botoşei” este percepută în continuare, chiar dacă Tribunalul a dispus suspendarea acesteia

Aparat botosei spital satu mareUn nou circ public se anunță pe tema „taxei pe botoșei” de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Chiar dacă Tribunalul Satu Mare a dispus suspendarea taxei încă de miercuri, 16 octombrie, aceasta a fost percepută şi astăzi. În schimbul sumei de doi lei, vizitatorii primeau o pereche de botoşei pe care şi-o puneau singuri, aparatul nefiind funcţional, în condiţiile în care o astfel de pereche ar costa în jur de 30 de bani. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Satu Mare, taxa ar fi trebuit suspendată începând de astăzi, însă conducerea Consiliului Judeţean o aplică în continuare, urmând ca subiectul să fie tranşat într-o şedinţă cu toţi consilierii judeţeni.

Consiliul Judeţean a transmis astăzi un comunicat pe această temă în care ni se explică modul în care taxa de curăţenie protejează sănătatea pacienţilor şi a vizitatorilor. Atenţie, instituirea taxei protejează, şi nu botoşeii, susţine CJ! Mai mult, conducerea CJ ne explică modul în care este protejată sănătatea vizitatorilor, de parcă am intra în spital ca într-un focar de infecţie. Probabil într-o ţară cu adevărat europeană pacienţii care ar putea transmite viruşi către vizitatori ar fi altfel protejaţi decât printr-o pereche de botoşei. Ca să nu fim înţeleşi greşit, considerăm că botoşeii ar fi chiar obligatorii pe anumite secţii unde există risc de infecţie, împreună cu o mască de protecţie, însă nu în toată unitatea.

Problema de fapt o reprezintă însă taxarea vizitatorilor, aceştia nu merg la spital pentru că n-au altceva de făcut, majoritatea nu stau atât de bine financiar precum cei care au votat instituirea sa, însă sunt la rândul lor cotizanţi la sistemul de sănătate.

Redăm în continuare comunicatul Consiliului Judeţean:

„În data de 26.04.2013, Consiliul Judeţean Satu Mare a adoptat Hotărârea nr.98/ 2013 privind aprobarea unor taxe şi tarife practicate de Consiliul Judeţean Satu Mare şi instituţiile publice subordonate acestuia. Astfel s-a prevăzut şi s-a aprobat o taxă, percepută de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, denumită „taxă de curăţenie”, în cuantum de 2 lei/persoană/ vizită.

Motivul pentru care a fost instituită această taxă de curăţenie este tocmai protejarea sănătăţii pacienţilor spitalizaţi, pentru a li se asigura un standard decent în ceea ce priveşte curăţenia din unitatea spitalicească, precum şi protejarea sănătăţii vizitatorilor aflaţi în incinta spitalului.

Scopul instituirii taxei de curăţenie are un dublu impact, respectiv prevenirea şi protejarea sănătăţii pacienţilor împotriva unor posibile infecţii ce ar putea fi transmise de către vizitatori – potenţiali purtători de viruşi, iar în ceea ce îi priveşte pe vizitatori şi aceştia sunt protejaţi de posibile infecţii transmise de la alţi potenţiali purtători – vizitatori sau chiar pacienţii aflaţi în tratament.

Având în vedere numeroasele dispute privind aplicarea taxei de curăţenie, Conducerea Consiliului Judeţean, prin preşedintele Adrian Ştef, şi vicepreşedinţii Mircea Govor, şi Riedl Rudolf, va propune revocarea hotărârii privind taxa de curăţenie, urmând ca în şedinţă consilierii judeţeni, să se pronunţe asupra oportunităţii menţinerii sau retragerii acesteia.

Biroul de presă”

43 comentarii

 1. Energiiii Răspunde

  la pușcărie Stef la puscariiie.adi stef,Adi stef la Pușcărie

 2. Sergiu Lucian Băbăşan Răspunde

  Domnule Ștef pe ce lume trăiți? Nu suntem într-o țară africană! Vă somez public să respectați hotărârea justiției și să sistați încasarea acestei taxe nelegale și abuzive, astfel cum a dispus Tribunalul Satu Mare!
  Cer cu fermitate Prefectului Județului Satu Mare, autorităților abilitate, SĂ ASIGURE RESPECTAREA LEGII ȘI A HOTĂRÂRILOR JUDECĂTOREȘTI, nu vă mai bateți joc de sătmăreni!

 3. LEVI Răspunde

  TAXA PE BOTOSEI EXISTA LA CAREI DE 2 ANI SI NIMENI NU FACE SCANDAL CA DOAR UDMR UL A INITIA-O ACOLO DAR UDEMEMRISTII SATMARENI NU AU AUZIT DE EA CICA SI DE FAPT LE PLINGE GURA DUPA SCAUNUL LUI ARPI

 4. Bonea Adriana Corina Răspunde

  Babasan declar public ca esti un frustrat.

  • alina Răspunde

   Sa intelegem ca e gresit sa se respecte hotararile judecatoresti? Asa va educati si copii? sa dea in cap?

 5. Ghita Răspunde

  Bai petarda de Babasan… mai ai un pic si pusti :)) te agiti si tu ca si un pepsi light, eu zic sa iei toporu frate si sa iti faci singur dreptate 😉 poate scapam cu un drum si de tine ca m-ai obosit cu fata ta aia trista de on necajit si asuprit. Gandestete cu caputul tau ala frumos ca poate sentinta nu e definitiva…. numa gandestete si la aspectul asta si poate iti aplici singur singurel doua palme.
  Daca ai ajuns asa de rau sa somezi public pe cineva dupa un articol scris pe un site ai probleme frate…. cauta ajutor.

 6. Liberal Răspunde

  Doamna Bonvi, alte argumente nu aveti? Le asteptam, asa, public…

 7. But Razvan Răspunde

  Sergiu Lucian Babasan – Razboinicul luminii – Justitiarul Satmarului :))))))

 8. Karst Iosef Wilhelm Răspunde

  Domnule avocat But regret sa vad ca instigati la o infractiune. Stiti foarte bine ca hotararea privind suspendarea unui act administrativ este executorie de la data pronuntarii.

 9. Investigatii Satu Mare Răspunde

  Domnule av. But Ravan, instigarea la nerespectarea unei hotarari judecatoresti este infractiune. Art. 15 al. 3 din L. 554/2004 este foarte clar „Hotărârea dată cererii de suspendare este executorie de drept, iar introducerea recursului, potrivit art. 14 alin. (4), nu suspendă executarea.”. Mai cititi domnule avocat, poate va nenorociti clientii. Hotararea aceasta este executorie de cand a fost data, iar prin raportare la art. 129 CPC parile au obligatia sa urmareasca mersul procesului. Sunteti avocat in Baroul Bota domnule But? La paraleli?

  • Pustiu Răspunde

   eu nu intelg, da sincer nu imi dau seama ce legatura are asta cu restu discutiei? in afara de faptul ca jignesti pe om total nejustificat si ai invatat cum se da un copy paste?

 10. But Razvan Răspunde

  Revin dragi prieteni si va rog sa cititi cu mare atentie ceea ce am scris mai devreme, nu am instigat, nu am insultat, nu am vorbit de vanatoare, nu am spus ca hotararile judecatoresti sunt o gluma …etc.

  Din pacate, pentru un zambet si doua cuvinte sunt insultat si jignit. Astept in continuare sa ma atacati sa ma jigniti si de ce nu sa ma injurati, sincer ma astept la asta.
  Va rog sa imi atacati familia sa va legati de profesia mea si poate sa mai ziceti ceva si despre aspectul meu fizic.

  Nu in ultimul rand, va invit sa ma atacati si politic pentru a avea un tablou complet al insultelor si jignirilor.

  • Lacrimi de crocodil Răspunde

   De ce nu te duci matale sa vanezi?Poate-ti pica o caprioara,o capra,o iepuroaica ,o cioara tot pusti pana la urma.Te mai racoresti,nu te mai gandesti la bani,etc.Faci un foc de tabara,bei un deț de palinca,dansezi o zumba si-ti trece.Nu te mai victimiza,fi barbat!

 11. Belbe Răspunde

  Are dreptate avocatu el de fapt chiar a zambit si l-a facut pe babasan razboinicu luminii si toti distrusii comentatori de pe site i-au bagat cuvinte in gura si s-au legat de nevastasa atac la persoana pe fata….

 12. Investigatii Satu Mare Răspunde

  Domle tu esti avocat in Baroul Bota? Cine s-a legat de aspectul tau fizic? Zbieri in gura mare ca hotararile judecatoresti nu trebuie respectate pe urma o treci pe familie? Esti tulburat prietene!

  • Ghita Răspunde

   ba investigatii eu am stiut ca tu ai probleme, dar constat acuma ca ai probleme grave, vad ca bagi cuvinte in gura la oameni si alea alea. Cine zbiara domnule? licuricii din capu tau? Tu nu iti dai seama cat de penibil esti? eu cred ca tu esti de fapt ala “tulburel” la ora asta.

 13. Susa Ovidiu Răspunde

  Bai Lacrimi de crocodil tu sau esti prost sau te faci.. spala-te pe ochi nenea, tu nu vezi ca omu zice ca nu a comentat decat 2 cuvinte si se asteapta ca ratati ca tine sa il insulte din lipsa de ocupatie…. si tu ca prostu o dai mai departe aiuria cu atacuri la persoana… mare om mare caracter.

 14. babalan Răspunde

  ce hotarari sunt astea date de tribunalul satumare cand aceiasi situatie este la carei de mai bine de 2 ANI si iudemeristii tac chitic la fel ca si institutia satmareana a justitiei…..sa mori de ras ce de mai hahaieli la justitie…la carei una si la satmar alta….ioiiiii de jo

 15. Viorel Răspunde

  But a spus 2-3 cuvinte, fara sa jigneasca si sa tulbure pe altii. E interzis sa scrii 2-3 cuvinte ? Nu mai loviti cu atac la persoana ori la familie ca nu e cazul, intamplator il cunosc (vag) si e un tip ok, la locul lui. Am spus intr-adevar mai sus ca a fost articulat cu replica respectiva, insa asta nu inseamna ca trebuie sters cu el pe jos. Lasati-o mai moale, ce dracu…

 16. consilier Răspunde

  Consiliul Judetean este obligat prin lege sa asigure finantarea spitalului, nu sa mai ia si alti bani tot de la satmareni ca sa se faca curatenie in spital .Inca o dovada a neputintei conducatorilor sau poate a hotiei???

  • tepes Răspunde

   corect spus! insa poporul roman are in urma o istorie intreaga care arata cat de lingai suntem…asa ca isi permit sa ne taxeze pe lucruri care in mod normal sunt deja achitate printr-o alta taxa..doar ca romanul de rand din lenea lui nu isi cunoaste drepturile.

 17. deci parerea mea Răspunde

  babasan – razboinicu luminii, unde e instigare aici?? unde se zice ca sa nu se respecte hotararile judecatoresti ??? va rog sa imi explicati si mie ca eu unul nu inteleg!!! Poate Investigatii Satu Mare ne explica de unde a scos-o si pe asta ??? sau restu de unde ati scos-o ?? sau o sa adoptati “pozitia” purcelului in cucuruz 😀 adica mukles…

 18. deci parerea mea Răspunde

  te doare mintea cata prostie curge pe site-ul asta…

 19. satmarean Răspunde

  Comunicatul de presa al consiliului judetean are iz de compunere de clasa a sasea. Si nu i-as da nota prea buna. Este puerila si cam pe langa subiect, parca scrisa de un copil cu nu prea multe informatii sau prea multa cultura generala in spate. Despre argumente obiective privind necesitatea unor masuri de protectie sanitara, nici pomeneala. Nu mai vorbesc de incadrarea in norme sau legislatia in vigoare in domeniul respectiv

 20. satmarean Răspunde

  Si inca ceva, referitor la comunicat. Virusii nu se poarta pe talpa pantofilor, ci in organism. Ca sa aiba sens pledoaria din comunicat, punga de doi lei nu doar pe pantofi ar trebui trasa 😉

 21. satmarean Răspunde

  iui! ce nenorocire.. i-au luat brigitei jucaria? ce-o sa mai verifice dansa cand va merge in inspectie la spital??? !!!

 22. Sly Alonzo Răspunde

  marsh ma ordinarule ca iti place sa te ascunzi dupa cuvinte, iti place sa iesi in atentia publicului insa stii foarte bine ca nu esti de partea populatiei..si nu in ultimul rand, nu ai cum sa obtii simpatia ambelor parti. asa ca hotaraste-te.

 23. sebica Răspunde

  bla bla blauri sterile…de fapt intereseaza taxa pe botosei acceptata de 2 ani la Carei fara niciun incident sau plesnirea lui stef si ochirea locuului sau ce ar permite tulipanilor noi bairamuri pe banii poporului????

 24. botosel Răspunde

  Botoseii au fost doar motivul, minuscul de altfel, pt care Kerezkeny l-a atacat pe Stef, scopul real este cu totul altul! iar sentimentele UDMRistilor satmareni fata de Stef sint bine cunoscute, este batjocorit cu toata cetatenia lui maghiara.

 25. eu Răspunde

  Am postat un comentariu despre d-na Bonea si l-ati sters. De ce. O intrebam pe d-na mai sus amintita de ce este suparata? Pt. ca sotul ei nu mai are obiectul muncii,adica nu mai este seful de cabinet al ministrului Silaghi ,de cind acesta nu mai este ministru ,sau pt.ca Stef a vindut d-lui Bonea partea sa din Folda Security,dar a facut-o doar de ochii lumii ca tot el conduce Folda???

 26. tu Răspunde

  Mai da multe mai stiti.

 27. maria Răspunde

  extraordinar ce se petrece in caminul de batrini din viile satu mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Olimpia a pornit spre Slatina. Lemac a fost suspendat două etape și amendat cu 2.000 de lei

Olimpia Satu Mare a pornit joi dimineață spre Slatina, acolo unde sâmbătă 19 octombrie, de la ora 11.00, va întâlni...

Închide