Ultima actualizare: ieri, 22:09
Locale

UDMR Satu Mare a strâns peste 23.000 de semnături pentru referendumul privind regionalizarea

Gabor Kereskenyi, Pataki Csaba (10)UDMR Satu Mare a adunat peste 23.000 de semnături pentru organizarea unui referendum privind regionalizarea. Redăm în continuare comunicatul de presă transmis pe această temă.

„Sătmărenii au dat dovadă de sprijinul lor cu un număr neașteptat de mare de semnături care depășește minimul necesar prevăzut de lege. Concret, pragul de 5% a fost depășit cu 6700 de semnături, la nivel județean. În total 23.143 de sătmăreni s-au alăturat inițiativei noastre, motiv pentru care le mulțumim lor și organizațiilor locale, deopotrivă, pentru strângerea semnăturilor”, precizează preşedintele UDMR Satu Mare Pataki Csaba şi preşedintele executiv Nagy Szabolcs.

„Inițiativa noastră se poate mândri deja cu un rezultat: guvernul a amânat proiectul regionalizării pe termen nedeterminat. De asemenea, simplul fapt că am reușit să convingem un număr mare de oameni într-un timp relativ scurt arată că obiectivele UDMR și ale sătmărenilor sunt strâns legate”, au mai arătat aceştia.

7 comentarii

 1. Marius Muntean Răspunde

  numa la asta va sta capu udemeristilor nu vreti toata romania

 2. Anonim Răspunde

  da sa iasa romanii afara din ROMANIA sa aiba loc domniile lor!!!
  Va mai fac o propunere aveti doar 10 km pana la voi adik ungaria,adik valea……

  • zsokt Răspunde

   si in 1918 sa propus refeferendum pentru ardeal dar frica de a pierde prada si neincrederea in patriotii proprii a fost atat de mare incat s a refuzat sa propunerea facuta de aliati

 3. Pavel Răspunde

  Toti romanii si toti europenii dorim regionalizare.
  Regionalizare va fi dar nu pe criterii etnice ci tinand seama de realitatile economice, sociale, culturale.
  De exemplu nu se încearcă sa se faca o regiune care sa cuprindă județele Vrancea, Covasna, Brașov si Buzău pentru ca nu corespunde decât unor criterii geografice.
  Daca in Dobrogea, unde exista 13 nationalitati, exista un model de convietuire interetnica si ungurii ar trebui sa învețe sa convietuiasca după model european.

 4. maciucace va asteapta Răspunde

  Au strans si ce mare c..at?Nu se va ajunge la referendum decat la o alta dezintegrare a Hungariei Mari!!!Si aici marele matroz rase si rase…

 5. zsolti Răspunde

  nu vati ingrijit de prada deci trebuie s o retituiti ca asa este cinstit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Utilaj de 70.000 de euro furat din Italia, descoperit la Satu Mare

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit, pe raza judeţului Satu Mare, un utilaj în valoare de aproximativ 70.000 euro care...

Închide