Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Doi șoferi au provocat accidente după ce au consumat alcool

accident

accident

 Trei şoferi au fost depistaţi luni în trafic încălcând flagrant normele de circulaţie şi săvârşind astfel infracţiuni prevăzute de Codul Rutier. Doi dintre aceştia au ignorat pericolul reprezentat de conducerea autoturismului sub influenţa alcoolului şi şi-au asumat riscul de a urca la volan după ce au băut.

          Având în vedere faptul că puterea de reacţie este mult diminuată în prezenţa alcoolului, ambii şoferi au provocat evenimente rutiere, din fericire, fără victime.

          Ioan P., de 38 de ani, din Bixad, a condus autovehiculul în localitatea Livada, deşi avea o concentraţie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi a intrat în coliziune cu o autobasculantă, căreia nu i-a acordat prioritate. Şoferul autobasculantei a fost de asemenea testat cu etilotestul, dar în cazul său rezultatul a fost negativ.

          Acum bărbatul de 38 de ani s-a ales cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală, iar permisul i-a fost reţinut pe durata cercetărilor, ulterior putând fi anulat. Mai mult, maşina sa a fost avariată în urma evenimentului rutier în care a fost implicat.

          Într-o situaţie similară se află şi Alexandru K., de 82 de ani, din Satu Mare, care, aflându-se sub influenţa alcoolului, a urcat la volan, iar într-o parcare din Carei, a acroşat o altă maşină. Mai mult, în acest caz şoferul a părăsit locul accidentului, fără a avea în acest sens încuviinţarea Poliţiei.

           Poliţiştii rutieri din Carei l-au depistat însă la foarte scurt timp într-o staţie de carburanţi din apropiere, constatând că şoferul avea o concentraţie de  0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

          Acum, pe lângă conducerea cu alcool, în sarcina bărbatului s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de părăsire a locului accidentului.

          Tot pentru săvârşirea a două infracţiuni rutiere – conducere fără permis şi a unui autovehicul neînmatriculat – este anchetat de poliţiştii Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală şi Aurel M., de 24 de ani. Tânărul a fost surprins în localitatea Berveni conducând un tractor şi o remorcă, ambele neînmatriculate. Mai mult, din verificări a rezultat şi că bărbatul nu avea permis de conducere de nicio categorie.

Sursa: Poliția Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.