Ultima actualizare: ieri, 22:30
Gastro

Amandine (Rețetă de post)

amandine de postIngrediente:

Blat:

  • 3 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite otet

Sirop:

  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom

Crema:

  • 400 g margarina Rama Maestro
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom dupa gust

Glazura:

  • 3 plicuri glazura de ciocolata Dr. Oetker
  • Portii: 12
  • Timp de preparare: sub 120 minute

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

In alt bol se amesteca apa, uleiul si otetul.

Toarna amestecul lichid peste cel uscat si omogenizeaza bine. (Amesteca doar cat sa se combine)

Tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute (testul scobitorii). Lasa blatul la racit peste noapte apoi taie-l in 2.

Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste complet zaharul. Adauga esenta de rom dupa gust si lasa siropul la racit.

Topeste margarina la microunde (trebuie sa fie doar moale nu lichida) apoi mixeaz-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana obtii o crema spumoasa. Adauga esenta de rom si mai mixeaza cateva secunde.

Pe o tava pune o parte din blat si insiropeaz-o . Peste blat pune crema si niveleaza bine (mai opreste 2-3 linguri pentru decor) Acopera cu al doilea blat insiropat in prealabil si da prajitura la frigider pana se intareste crema.(2-3 ore)

Indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati. Prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si glaseaza fiecare prajiturica.

Decoreaza prajiturile cu o avelina din crema si pune-le la rece pana in momentul servirii.

 

3 comentarii

  1. carmen Răspunde

    ce inseamna ” avelina” ?

  2. maria Răspunde

    Amandina este prejitura mea preferata. Am preparat-o dupa aceasta reteta si a iesit nemaipomenit, exact ca si la cofetarie. Iami abia astept sa o mai prepar odata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.