Ultima actualizare: ieri, 17:51
Locale

Andreea Paul a depus mai multe amendamente privind investiţii din Satu Mare

deputat Andreea Paul, conferinta PDL Satu Mare

deputat Andreea Paul

Deputatul PDL Andreea Paul a depus 84 de amendamente la Legea bugetului pentru 2014, printre acestea fiind multe în legătură directă cu colegiul din Ţara Oaşului, unde a fost aleasă.

Redăm un comunicat de presă ce amendamentele acesteia.

Am susținut prin amendamente realizarea obiectivelor de interes major pentru județul Satu Mare și pentru Țara Oașului. Am solicitat majorarea bugetului Ministerului Economiei pentru următoarele obiective:

Infrastructura sătmăreană:

 • Reabilitarea DN 19 Livada-Sighetul Marmației: majorare a bugetului cu 150 milioane lei.
 • 13 amendamente pentru modernizarea străzilor, construcția de poduri și reabilitarea străzilor din localitățile aparținătoare comunelor Bătarci, Călinești Oaș, Piscolt, Turț, Tarna Mare, Satu Mare.
 • 11 amendamente care vizează realizarea construcțiilor necesare la licee, grădinițe, dotarea cu locuri speciale pentru copii și tineri sau amenajarea de spații verzi în localitățile aparținătoare comunelor Bătarci, Bixad, Călinești Oaș, Tarna Mare, Turț.
 • 9 amendamente pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă și realizarea rețelei de canalizare menajeră, sau a stațiilor de epurare în localitățile aparținătoare comunelor Bătarci, Bixad, Tîrșolț, Turț.

Obiective majore de investiții în județul Satu Mare:

 • Continuarea proiectului Luna Șes: majorare cu 4,5 milioane lei.
 • Realizarea Centrului turistic Tășnad: majorare cu 4,5 milioane lei.
 • Realizarea Casei de Cultură a Țării Oașului: majorare cu 6,75 milioane lei.
 • Susținerea producătorilor agricoli prin înfiinţarea unei reţele logistice teritoriale formate din unităţi care să dispună de tractoare şi sisteme de maşini specifice zonelor pe care le deservesc: majorare cu 35.000 lei
 • 2 amendamente pentru dotarea și modernizarea maternităților și pentru derularea de programe pentru îmbunătățirea stării de sănătate a noilor născuți, întrucât Satu Mare este județul cu cel mai mare număr de copii născuți morți și cu o rată a mortalității infantile peste media națională.
 • 2 amendamente pentru achiziționarea de imobile pentru Biblioteca Județeană și pentru cele 11 unități de învățământ din municipiul Satu Mare pentru care Consiliul Județean achită  o chirie anuală de peste 490.000 euro.
 • 7 amendamente pentru construcția sau modernizarea Căminelor culturale, pentru recondiționarea, reabilitarea și conservarea monumentelor culturale și istorice în localitățile aparținătoare comunelor Bătarci, Călinești Oaș, Homoroade, Tarna Mare, Turț.

Suport pentru crearea de locuri de muncă:

 • Înființarea unui centru de colectare al fructelor pe raza comunei Călinești Oaș.
 • Amenajarea unei piețe agroalimentare în comuna Bătarci.
 • Realizarea centrului de sănătate în Tarna Mare.
 • De asemenea, am cerut Guvernului să majoreze sumele alocate sub formă de facilități fiscale și sub formă de subvenții pentru sprijinirea firmelor care angajează șomeri, persoane cu handicap sau tineri absolvenți sau pentru cele care creează noi locuri de muncă.
 • Pentru promovarea turismului, am cerut majorarea cu aproape 1,2 milioane lei a fondurilor destinate dezvoltării produselor turistice, celor pentru marketing și promovare turistică și a transferurilor de la bugetul de stat către bugetele locale pentru realizarea obiectivelor de investiții în turism.

 Andreea PAUL

Prim-Vicepreședinte al PDL,

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

6 comentarii

 1. matrozul din pod Răspunde

  mai nou Andreea Paul este mare fan Traian Basescu! Comisia Calarasi este ILEGALA ne spune d-na Paul! Uite domle cum se schiba politicienii. imi amintesc un banc, intrebat fiind un cetatean fiind ce au romanii acesta a spus, STEAGURI, si la ce va folosesc? pentru ca sa vedem in ce directie bate vantu!
  Lasati gargara doamna Paul, PDL se desfiinteaza!

 2. Cocojumbo Răspunde

  Nu e nou cae proasta pardon basista de mult…mai tine cineva minte cind se batea udrea cu blaga dupa cine se tinea?
  Eu tot astept sa dea DNA pe la barbasu sa-l intrebe de la cine a avut oare informatia sa-si cumpere actiuni la centrale de energie care mergeau chipurile in pierdere dar pe care le finanta din greu statul….
  Si mai astept cu nerabdare de 1 an de zile sa-mi spuna si mie cineva care a fost pina la urma decizia celor din comisia de etica vizavi de mult mediata plagiatura a lucrarii de diploma a doamne profesoare.

 3. Deputata Răspunde

  Ne mandrim cu deputata noastra. In sfarsit are si judetul nostru un om cu capul pe umeri. Ceilalti deputati ce au facut anul asta pentru noi?

 4. florentina Răspunde

  Calitatea umana conteaza foarte mult diferenta dinte ANDEIA si ceilalti deputati de satu mare e de la cer la pamint ,PETRIC nu leaga doua fraze ,silaghi penal.

 5. ACI Răspunde

  frumoasa si desteapta face cinste osenilor

 6. Cocojumbo Răspunde

  Osenii se sterg la gur cu ea !!! Numai gura e de ea. Latra degeaba ..ca n-are ce fura…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Catargul din Piaţa Romană mai aşteaptă. „Seamănă cu personajul care l-a propus”

Construirea catargului înalt de câteva zeci de metri din Piața Romană nu va mai fi realizat până la Ziua Națională...

Închide