Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Angajaţii Primăriei Satu Mare urmează cursuri anticorupţie

coruptieAngajaţii Primăriei Satu Mare şi instituţiilor subordonate au început de astăzi să urmeze cursuri anticorupţie susţinute de către reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Satu Mare. Şedinţele au loc la iniţiativa primarului Dorel Coica, edilul considerând că nu este ruşinos ca oamenii să fie informaţi iar acest lucru nu înseamnă că există corupţie în instituţii.

 “De astăzi, colegii din Primărie şi tot ce înseamnă instituţiile Primăriei, fac lecţii de prevenire a corupţiei cu ofiţeri de la DGA. Am zis să începem cu conducerea Primăriei, să vină oameni specialişti să-i înveţe pe funcţionarii publici cum să se ferească de corupţie. Se va face practic o instruire, durata înseamnă într-o oră şi trei ore în funcţie de specificul atribuţiilor, pe grupuri. O să ne înveţe ce înseamnă corupţia şi incompatibilitatea pentru că foarte mulţi din funcţionari nu ştiu ce e incompatibilitatea şi poţi să cazi în greşeală făcând o faptă care te poate scoate de la locul de muncă“, a spus primarul.

Dorel Coica a subliniat că în primul rând se dorește protejarea angajaților, iar prin această se doreşte conştientizarea oamenilor cu privire la „tentative”.

Am zis să nu ne trezim, să nu zică unii dintre noi că n-am ştiut ce înseamnă incompatibilitate, n-am ştiut că dacă mă duc şi iau cu masă cu ăla, îmi dă o sticlă de pălincă şi asta nu înseamnă nimic. Trebuie să ştim. Nu e nicio ruşine, nu înseamnă că avem corupţi, nu înseamnă că avem ţinte. Dorim să protejăm toţi angajaţii primăriei de posibilitatea de a fi depăşiţi în anumite probleme, de a cădea pradă unor tentative ale altora de a-i compromite, de a deveni incompatibili”, a adăugat Coica.

Ideea organizării acestor lecţii aparţine primarului Dorel Coica, el amintind de cazul funcţionarilor şi primarilor declaraţi incompatibili de ANI.

Ideea a fost a primarului. M-am dat exemplu pe mine. Le-am zis, pregătiţi-mă pe mine, să ştiu că nu mă corup, că nu m-am corupt într-un an şi nu vreau să mă corup nici de aici înainte. Vedeţi ce se întâmplă şi cu ANI, eşti declarat incompatibil pentru orice faptă şi e păcat ca unii dintre ei să părăsească locul de muncă. Facem o muncă de prevenţie”, a mai spus edilul. 

Un comentariu

  1. FLORICA Răspunde

    CAM TIRZIU DORELE deja sint pe pirtie multi dintre ai tai sa speram ca ANI va grabi procesul si va face curat de toti mafioti de primari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.