Ultima actualizare: ieri, 17:51
Locale

Comisia de Buget n-a promis sprijin concret. „Deputatul Petric își sapă singur groapa”

Comisia Parlamentara Buget (9)Membrii Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor au efectuat astăzi o vizită de lucru în judeţul Satu Mare la iniţiativa deputatului PSD Octavian Petric, singurul parlamentar USL din judeţ. Cei 18 parlamentari au vizitat Primăria Tăşnad, a cărui sediu s-a prăbuşit în 2009, oraşul Carei şi pârtia de schi Luna Şes.

De asemenea, aceştia au avut şi o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ, fiind asaltaţi de problemele acestora.

Oamenii de afaceri le-au solicitat acestora reducerea birocraţiei, arătându-se profund nemulţumiţi de noile impozite.

Unul dintre cei mai vocali a fost Cornel Mureşan care este şi preşedinte al Federaţiei Producătorilor de Palincă din Nord Vest. Acesta le-a reamintit parlamentarilor că au promis rediscutarea accizei la palincă, astfel încât acest produs tradiţional să poată fi produs legal, nu pe şestache.

De asemenea, el le-a spus reprezentanţilor USL că ar fi aşteptat depolitizarea instituţiilor, promovarea persoanelor pe criterii profesionale nu pe linie de partid cum se întâmplă acum.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Comisiei, deputatul Gheorghe Dragomir, a fost întrebat care din cele patru proiecte ale deputatului PSD Octavian Petric vor fi susţinute, însă nu a putut da un răspuns concret.

Nici deputatul Petric nu a putut spune exact de ce sumă ar fi nevoie pentru finanţarea celor patru obiective.

Nu cunosc valoarea totală a investiţiilor. Pot să vă spun că la Tăşnad ar fi vorba de trei milioane lei pentru Primărie, la podul peste Someş există un studiu de fezabilitate, nu are deviz de lucrări şi nu pot să spun care ar fi valoarea investiţiilor, la reabilitarea drumurilor nu avem deviz, nu ştim cât ar costa, iar la Luna Şes e vorba tot cam de trei milioane de lei pentru a finaliza lucrările”, a spus Petric.

Preşedintele Comisiei, deputatul Gheorghe Dragomir, a spus că va încerca să-i sprijine pe cei trei parlamentari sătmăreni din Comisie (Andreea Paul, Erdei Istvan şi Octavian Petric) în finanţarea investiţiilor, precizând că este nevoie de votul plenului pentru ca amendamentele să fie adoptate.

În vreme ce deputatul Dragomir menţiona că „bugetul este limitat”, colegul său, deputatul Petric spunea că „nu sunt sume mari să nu le suporte bugetul României”.

Bugetul este limitat, ştim foarte bine, tocmai pentru faptul că insistenţa dumnealor ne-au adus aici, la rândul nostru şi noi le vom da sprijinul şi vom încerca să convingem. Vom face tot posibilul să-i ajutăm pe colegii noştri pentru toate cele patru proiecte pe care le-au propus„, a spus Gheorghe Dragomir.

 „Loc ar fi, că nu sunt atât de mari sumele încât să nu suporte bugetul României. Dar dacă reuşim două din patru, e un pas. Anul viitor facem două, sigur sunt multe proiecte”, a afirmat Petric.

Andreea Paul: Petric îşi sapă groapa

Deputatul PDL Andreea Paul nu a ratat ocazia să-şi sancţioneze adversarii politici pentru toate aceste declaraţii. Aceasta a precizat că va susţine toate proiectele referitoare la judeţul Satu Mare, afirmând că Petric vrea să-şi facă imagine electorală dar riscă să-şi sape singur groapa, şansele de realizare a promisiunilor fiind mici.

Regret că d-l deputat Octavian Petric cere şi nu ştie ce cere. Nu ai cum să incluzi în proiectul de buget pe anul 2014 un proiect de investiţie care nu are ataşată evaluarea costului său. Este o vorbă lansată în vânt. Este un banal joc de imagine, este politicianist. Regret că al meu coleg atacă politic şi îşi sapă singur groapa”, a spus Andreea Paul.

Conferinta presa PDL (7)

Parlamentul PDL a declarat că prioritare ar trebui să fie proiectele de modernizare a drumurilor, după care luarea unor măsuri de relaxare fiscală şi abia apoi finalizarea proiectului Luna Şes.

În privinţa sediului Primăriei Tăşnad, aceasta nu consideră că este o prioritate.

Primăria Tăşnad să stea în cort până îşi găsesc sătmărenii loc de muncă”, a punctat Andreea Paul.

7 comentarii

 1. florica Răspunde

  cum sa calculeze petric sau sa stie costul unui proiect ca doar nu se masoara in litri de lapte de la vacile din comuna.trebuia sal intrebati daca sti cit face 5*5 si aici se termina discutia ca trebuia sal sune pe ciocan sai dea raspunsul

 2. jean Răspunde

  tuchi floricico, cand inveti limba tarii in care traiesti ilegal?

 3. osanu Răspunde

  voi scrieti una si informatia alta si cele doua se bat cap in cap…..cine sa mai inteleaga ce se intampla de fapt…..

  • george pop Răspunde

   Simplu. Acolo, stirea e contra cost. Ca imaginea de parlamentar, pe cheltuiala se tine.

 4. ion romanu Răspunde

  s-a intamplat exact cum am spus cand s-a anuntat megaExcurisa parlamentara… un drum facut degeaba de 23 de oameni fara ocupatie. Multumim dom´Petric!

 5. PSD Răspunde

  PSD e la pamant in satu-mare. PNL e corupt pana in maduva oaselor. Imi pun sperantele in doamna Andreea Paul si PDL care macar stiu ce vorbesc.

  • IOAN Răspunde

   na,ti-ai gasit in cine sa ai si tu incredere.nu ca nu ai avea dreptate cu ceilalti,dar madam vass de cand a candidat in oas,nu-si mai spune si vass,numai paul.cand ajungi sa-ti renegi numele….e rau.cat despre petric…prioritatea lui nr 1 e sa-si puna gaterul propriu ma bicau si sa-l puna pe osanu dupa ce se pensioneaza,administrator.in rest..e tare treaba cu „suna-l pe ciocan”sa-ti spuna cat e 5 ori 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident pe strada Lucian Blaga din municipiu

Un tânăr de 18 ani a fost rănit uşor în urma unui eveniment rutier în municipiul Satu Mare. Incidentul a...

Închide