Ultima actualizare: ieri, 21:42
Locale

Doi sătmăreni, la Şcoala Liberală de Economie ”Friedrich Hayek” de la Sinaia

comunicat CSLDelegația CSL Satu Mare, formată din Robert Laszlo, membru în Biroul Național al CSL și Ionuț Boloș membru CSL Satu Mare au participat duminică, 3 noiembrie 2013, la închiderea primei ediții a Școlii Liberale de Economie ”Friedrich Hayek”, care a avut tema ”Liberalism și antreprenoriat”. Evenimentul, desfășurat la Sinaia, timp de 4 zile, a fost organizat de Cluburile Studențești Liberale, în parteneriat cu Fundația ”Friedrich Naumann”.

La sesiunea de închidere a Școlii liberale de economie ”Friedrich Hayek”, care a avut loc în ”Sala Ferdinand”, din incinta Cazinoului din Sinaia, au participat: Crin Antonescu, președinte PNL, Eduard Hellvig, secretar general, Relu Fenechiu, deputat, vicepreședinte PNL, Mihai Voicu, vicepreședinte PNL, Ministru pentru Relația cu parlamentul, vicepreședinte PNL, Florin-Alexandru Alexe, vicepreședinte PNL, președinte TNL și gazdele întregului eveniment Claudia Benchescu, președinte CSL, Mircea Roșca, deputat, președinte PNL Prahova, Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, Flavian Stoica, președinte CSL Prahova.

Pe perioada evenimentului, au mai fost alături de studenții liberali: ministrul Cristian David, secretarul de stat Valentin Șoneriu, președintele CJ Ilfov Marian Petrache, deputații PNL de Prahova: Grațiela Gavrilescu, Virgil Guran, Paul Dumbrăvanu, vicepreședintele CJ Prahova Sebastian Danielescu, senatoarea PNL Doina Tudor, deputații PNL: Laurențiu Țigăeru, Alina Gorghiu, Ionuț Stroe, Radu Surugiu, Costel Alexe, secretarul general adjunct al Senatului Dan Mihalache, directorul Fundației Friedrich Naumann Daniel Kaddik, fostul Secretar de stat în Ministerul Finanțelor din Bulgaria Iliya Lingorski, antreprenorul bulgar Teodor Minev, consultantul în comunicare Violeta Vijulie, lector univ. dr. Gabriela Horga, liderii Clubului Oamenilor de Afaceri Tineri Liberali: Răzvan Silaghi, Răzvan Măgean și Silviu Eana.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a felicitat studenții liberali pentru inițiativa de a concepe o Școală liberală de economie și a punctat, în context: ”…de câte ori discutăm despre liberalism economic, despre ce se poate face astăzi în economia unei țări ca România, din punct de vedere liberal, să corelăm aceste lucruri, să ridicăm cât se poate capul și să vedem că nu prea mai putem discuta acest lucru dincolo de contextul european.”

De asemenea, președintele Crin Antonescu, le-a transmis studenților liberali încrederea în viitorul PNL: ”…Partidul Național Liberal stă astăzi, și pentru următorii ani, pe axul central al politicii românești,
în sensul în care nu există și nu poate exista guvernare coerentă și legitimă fără Partidul Național Liberal, pe de o parte, și, pe de alta, că nu există dreaptă legitimă, competentă și capabilă să realizeze obiectivele politice ale dreptei în afara Partidul Național Liberal sau fără Partidul Național Liberal.”

”Prin noi înșine!” – a fost îndemnul pe care președintele PNL Prahova, Mircea Roșca, l-a adresat tinerilor la ceremonia de închidere a Școlii CSL. Domnia sa a subliniat importanța valorilor liberale economice și rolul esential pe care îl au studenții liberali în promovarea acestora. Școala liberală de economie ”Friedrich Hayek” reprezintă o premieră în peisajul școlilor politice organizate în România și nu mă refer doar la Partidul Național Liberal, ci și la celelalte partide. Faptul că studenții liberali au fost primii care au avut o asemenea inițiativă mi se pare un lucru firesc – pentru că dezvoltarea economică este esența liberalismului – care mă bucură, cu atât mai mult cu cât această primă ediție s-a desfășurat aici, la Sinaia, în județul Prahova.”

Claudia Benchescu, președinte CSL, a declarat: ”La aceată școală organizată de CSL au participat 100 de studenți din toată țara. Timp de 4 zile am vorbit despre economie, din cele mai diverse perspective. Am trecut în revistă principiile clasice ale liberalismului, am discutat despre neoliberalism, al cărui initiator este Friedrich Hayek, cel care, alături de Ludwig von Mises, a pus bazele teoretice ale capitalismului actual, care se deosebește fundamental de forma inițială, denumită ilustrativ ”capitalism sălbatic”. Am discutat, de asemenea, despre PNL și despre principiile și măsurile economice pe care a urmărit să le implementeze în perioadele de guvernare, încă de la înființarea sa, în 1875. Toate aceste lucruri au fost posibile având drept lectori, români și străini, profesori universitari, antreprenori și lideri politici liberali. Consider că a fost un success pe care îl vom reedita anul viitor.”

După festivitatea de închidere a Școlii CSL, studenții liberali au participat la evenimentul ”România pentru mediul de afaceri”, organizat de Tineretul Național Liberal sub forma unei întâlniri între președintele PNL, Crin Antonescu și reprezentanții mediului de afaceri. Reuniunea a adus laolaltă peste 400 de persoane interesate de viziunea economică a PNL, din diverse ipostaze: antreprenori, manageri, lideri ai unor organizații neguvernamentale, patronate sau sindicate, parlamentari, reprezentanți guvernamentali, profesori universitari, jurnaliști de specialitate.

 

Sursa: Departamentul de comunicare al CSL Satu Mare 

11 comentarii

 1. liberal Răspunde

  PNL nu e acelasi cu Antonescu la conducere. Antonescu trebuie sa plece!

 2. vlad.tepes Răspunde

  vai de noi! viitori directori de deconcentrate! altii mai breji nu gasiti???

 3. liberal Răspunde

  Ieri, guvernul semiliberal anunta o serie de masuri. Cate dintre ele sunt de dreapta? A:toate, b:niciuna, c:care guvern liberal?

 4. Liberal Răspunde

  A condus pal beat pana acolo?

 5. Fresh Răspunde

  Laszlo femeia lui felician pop nu stie sa numere pana la 10 corect, ce afaceri sa faca ala, poate mai ii mai scrie felician vreo 2 poezii si le vinde lui vulturescu

  • satmarean Răspunde

   Ce treaba are competenta unui om cu sexualitatea sa, ma, primitivule ?! Parca traim si acum in Epoca Primitiva si judecam omul dupa urechi ?! Uita-te in calendar si vei vedea ca scrie 2013 !!! Evolutie in diversitate, daca esti un om destupat la creieri vei realiza ca nu conteaza cum te manifesti/iti traiesti sentimentele in intimitate , ci cum te manifesti si te realizezi ca om , ca traire inalta, frumoasa si sensibila, in societate ! De pilda, premierul Belgiei este homosexual recunoscut, acceptat si respectat in toate comunitatile pt ca are creier in cap, zevzecule care esti!…Inclusiv,in toate mediile politice internationale ! Si nimeni nu-l critica si nu stramba din nas cand dau mana cu el,desteptule!… Oamenii sunt diferiti.Trebuie sa respectam dreptul tuturor de-a avea o viata personala, fara ingerinte straine,urate si prostesti, primitive,din necunoastere si neacceptare a unor drepturi recunoscute- legal si moral,pt toti traitorii pe Pamant! Nu suntem la fel,suntem diferiti , cu nevoi diferite, nu trebuie sa intelegem ce nu intelegem si nu ne place,ba chiar ne oripileaza, dar trebuie sa admitem si sa respectam dreptul tuturor sa se exprime si sa traiasca fericiti, daca respecta regulile de decenta ale societatii in care traiesc!…

 6. Revoltat Răspunde

  dobitocilor. Cand nu aveti cu ce sa-l atacati, il murdariti cu tot felul de minciuni. Este un tanar muncitor si la locul lui. Si de aceea trebuie sa inventati minciuni la adresa lui, nu aveti cu ce sa-l atacati. Ratatilor!!!!

 7. liberal Răspunde

  si intrebarea mea legata de masurile guvernului e atac?

 8. vlad.tepes Răspunde

  da, despre competenta e vorba! RL nu ar fi ajuns niciodata nicaieri fara sustinerea lu Feli care il promoveaza din anumite motive binecunoscute. jalnica tara!

  • Fresh Răspunde

   Exact, e fetita lui tata felix care o pune din cuier in cuier.Care competente orale… poate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Consiliul de Administraţie al Tarom a fost revocat. Sătmăreanul Valentin Macec nu mai este vicepreşedinte

Ministerul Transporturilor a revocat întreg Consiliul de Administraţie al Tarom, în contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere şi...

Închide