Ultima actualizare: ieri, 21:42
Publicitate

Eusebiu Burcaş: Cum să investim prin BURSĂ?

Eusebiu Burcaş

Eusebiu Burcaş

În seminariile noastre de finanțe personale chestionăm adesea participanții despre investiițiile pe care le fac sau ar dori să le facă fiecare dintre ei. Trecând peste diferențele conceptuale dintre economisire și investiție, un procent covârșitor își plasează banii în depozite bancare și apoi așteaptă randamente anuale de peste 15%.

Mergând mai departe cu analiza, românii – prin excelență, sunt investitori imobiliari…în propria casă. Aceasta este, de departe cea mai ușoară, utilizată și aparent cunoscută metodă de investiție. Ceea ce scapă însă din vedere, marea majoritate, este capacitatea acestei investiții de a produce venit și în special venit pasiv.

Mă tot întreb de ce piaţa noastră de capital, în speța BURSA, este subdezvoltată și aproape inexistentă pentru marea masă a populației și singurul răspuns valid care îmi revine în minte este că, noi romanii… NU ȘTIM CE ÎNSEAMNĂ BURSA.

Pe cale de consecință nici nu ne interesează și nici nu vrem, sub nici o formă, să aflăm mai multe, pentru că mintea noastră se blochează doar la auzul cuvântului BURSĂ, pe care îl asociem cel mai adesea, cu un grad ridicat de risc.

Pentru majoritatea dintre noi Bursa de Valori este un joc de noroc sau un pariu, de aici și sintagma “joc la Bursa”.

Ce cred românii despre investiţii avantajoase? Cel mai recent studiu făcut de Novell Research ne dă niște rezultate halucinante. Doar 10,1% dintre cei chestionaţi cred că investițiile pe bursă sunt cele mai avantajoase comparativ cu 50.7 % care cred că investițiile în aur şi argint sunt cele mai profitabile.

Cum deblocăm situaţia asta?

Destul de simplu am putea spune, prin comunicare și prin educație. Priviți și vă minunați cât de simplu este explicat mecanismul bursier, în desenul animat de mai jos pregătit de New York Stock Exchange în… 1952.

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZmUS5BVr_mY

Scriu acest articol la inițiativa multor participanți la cursurile noastre care fiind nemulţumiți de dobânzile bancare pe care le primesc la depozite caută investiții cu randamente mai ridicate.

Vă aștept la seminariile gratuite ”Cele 8 decizii care îți marchează viața financiară” să discutăm mai multe despre investiții, surse de venit şi importanța diversificării acestora, rolul planificării financiare în familie și decizii corecte din punct de vedere financiar.

Seminar Gratuit ”Cele 8 decizii care îți marchează viața financiară”

Satu Mare, Restaurant Paloma (B-dul Lalelelor, Nr 1)

19 noiembrie, începând cu ora 17:30

Mai multe informații și înscrieri pe http://www.burcash.ro/evenimente

Partener principal: Provident

Parteneri locali: Davilas, Toastmasters Satu Mare, Restaurant Paloma

Parteneri media: www.portalsm.ro, www.satmareanul.net,

Parteneri: Autonom Rent-a-Car, Business Days, Pro Agro Capital, Nasii, Impress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Publicitate
Gal Zona Sătmarului – Apel de selecție a proiectelor pe Măsura 41.322

Asociația de Dezvoltare Microregională a Comunităţilor din Zona Sătmarului anunță lansarea în perioada 08.11.2013 – 09.12.2013  a celei de a...

Închide