Ultima actualizare: azi, 11:21
Publicitate

Eusebiu Burcaș: Haos… financiar și personal

Eusebiu Burcaș

Eusebiu Burcaș

Alăturarea celor două cuvinte din titlului poate să îți provoace fiori, deși după ultimele studii cca. 69,4% din populație trăiește drama haosului financiar.

La această statistică, dezarmantă ar spune unii, oamenii au două tipuri de reacții. Dacă se regăsesc în acel procent, cel mai adesea caută vinovații pentru starea lor de sărăcie.

Dacă, din fericire nu se regăsesc acolo, se bucură pentru ei însă, uneori, se întristează pentru ceilalți, văzând starea lor de sărăcie.

Care sunt caracteristicile acestei zone financiare și ce influență are poziționarea în această zonă pentru confortul nostru personal?

Cheltuiesc mai mult decât câștigă. Pare de-a dreptul imposibil, însă de la invenția împrumutului, cei din haos financiar își cheltuie toți banii de la o lună la alta și apoi se împrumută. Se pot împrumuta atât timp cât pot demonstra credibilitate în fața creditorilor.

Nu știu pe ce cheltuiesc banii. Mai concret, au o idee vagă despre categoriile mari de cheltuieli. Nu pot însă să spună niciodată cu exactitate de câți bani au realmente nevoie pentru o categorie de cheltuieli sau alta.

Au o singură sursă de venit. Sunt dependenți de o singură sursă de venit care de obicei este un venit social (ajutor de șomaj, pensie, alocație pentru copii) sau un salariu, de cele mai multe ori insuficient pentru un trai decent. Această constituie probabil cea mai mare problemă a zonei de haos financiar, deoarece în permanență venitul lor depinde de un “fir de ață”.

Nu economisesc. Pentru că nu știu pe ce își cheltuiesc banii nu pot identifica acele categorii de cheltuieli care pot fi reduse. Oricum, datorită veniturilor reduse este absolut imposibil să economisești ceva, spun ei.

Sunt blazați și resemnați. Orice soluție oferită din exterior este respinsă fără echivoc. De obicei ei vin cu argumente invalide și dau vina constant pe lipsa de resurse… financiare. “Da, dar, am încercat asta și… sigur nu va merge”. În realitate este vorba despre lipsa de viziune și de asumarea unei schimbări majore la nivel personal. Pur și simplu trebuie să faci ALTCEVA.

Trăiesc în vicii. Paradoxal, deși câștigă puțini bani, o parte considerabilă din aceștia sunt alocați viciilor cotidiene: țigări, cafea, băuturi alcoolice…și lista poate continua. Spre exemplu, consumul unui singur pachet de țigări pe zi îți va scoate din buzunar suma de 11.500 Euro în 10 ani. Interesant mod de a cheltui banii, nu-i așa?

Cei care reușesc să depășească această zonă, a haosului financiar, intră în zona siguranței financiare. Am convingerea fermă că fiecare individ sau familie generează în viață, atâți bani câți vrea. Dacă vrea bani mai mulți găsește soluții, dacă se mulțumește cu bani puțini găsește scuze și invocă motive.

Vă invităm la seminarul gratuit ”Cele 8 decizii care îți marchează viața financiară” în Satu Mare. Veți participa la un eveniment în care BANII vor fi în centrul atenției. Se va discuta pe larg despre rolul și importanța acestora în bunăstarea unei familii, sursele de venit si modalitățile de diversificare ale acestora, rolul planificării financiare în familie și importanța deciziilor corecte din punct de vedere financiar.

Seminar Gratuit ”Cele 8 decizii care îți marchează viața financiară”

Satu Mare, Restaurant Paloma (B-dul Lalelelor, Nr 1)

19 noiembrie, începând cu ora 17:30

Mai multe informații și înscrieri pe http://www.burcash.ro/evenimente

Partener principal: Provident

Parteneri locali: Davilas, Toastmasters Satu Mare, Restaurant Paloma

Parteneri media: www.potalsm.ro, www.satmareanul.net

Parteneri: Autonom Rent-a-Car, Business Days, Pro Agro Capital, Nasii, Impress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.