Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Medicii sătmăreni se pregătesc de greva generală

colegiul medicilor, calin bumbulut, aurelia pop sanitas (4)Angajaţii sistemului public de sănătate din judeţul Satu Mare se pregătesc de grevă generală. Preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluţ, a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că dacă nu se va ajunge la semnarea unui protocol pe plan naţional, medici din întreaga ţară intră în grevă de avertisment pe 25 noiembrie, între orele 8:00 – 10:00, iar din 28 noiembrie intră în grevă generală. Medicii par hotărâţi, nu exclud varianta demisiei în bloc.

“Vom respecta pas cu pas ceea ce e prevăzut în programul de revendicări, de acţiuni. În data de 25 noiembrie va avea loc o grevă de avertisment de două ore, respectând toate procedurile legale, iar în 28 noiembrie grevă pe termen nelimitat în sectorul sanitar. Ultima etapă pe lista de acţiuni este demisia în bloc. Noi sperăm să nu se ajungă nici măcar la greva de avertisment. Totul este acum în mâna, sau în pixul, sau în capul celor care conduc”, a spus Bumbuluţ.

În timpul grevei serviciile de urgență sunt asigurate în totalitate iar restul serviciilor medicale în proporţie de o treime, conform legislaţiei în vigoare.

În judeţul Satu Mare, sindicatul Sanitar are 1.100 de membri, din care 964 au semnat pentru grevă generală. Acestora li se vor alătura cei 500 de medici activi din Colegiul Medicilor.

În revendicările lor, angajaţii sistemului sanitar solicită alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate, adoptarea unei legislaţii care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistem, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi.

 

Un comentariu

  1. adrian_sm Răspunde

    Unde este sprijinul promis de Coica si Stef ??? USL Satu Mare bate joc de medici, de profesori, de copiii, de toti care nu au carnet de partid !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.