Ultima actualizare: azi, 22:30
Gastro

Pate de post

pate-de-postIngrediente  

200 gr fasole boabe fiarta, 100 gr alune de padure, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 50 gr masline negre fara sambure, 50 ml ulei, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper dupa gust.

Decor: masline negre, rondele de ceapa, patrunjel verde.

Mod de preparare

  1. Ceapa se taie rondele si se prajeste  in ulei incins pana capata o culoare usor aurie. Se adauga jumatate din cantitatea de boia si se amesteca. Se lasa separat la racit.
  2. Alunele se mixeaza cu ajutorul unui blender, pana devin aproape ca o pudra si se pun intr-un bol mai mare.
  3. Ceapa impreuna cu uleiul in care s-a  prajit  si  fasolea se pun in  vasul de blender si se mixeaza pana obtinem o pasta.
  4. Maslinele le taiem in  cubulete micute.
  5. Peste compozitia de alune se adauga pasta obtinuta din ceapa si fasole, cubuletele de masline, restul de boia, nucsoara, sare si piper dupa gust.
  6. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
  7. Pate-ul se pune in boluri micute si se decoreaza cu masline si verdetata.
  8. Se pastreaza maxim 2 zile la frigider , vasul fiind acoperit cu folie alimentara.

Se serveste cu paine prajita si legume crude, este delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.