Ultima actualizare: azi, 14:49
Locale

Reparația podului Decebal costă 20 milioane lei. Primăria caută finanțare

sedinta-consiliu-local-satu-mare-(17)Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat în şedinţa de astăzi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici la podul Decebal.

Reabilitarea podului este obligatorie, de foarte mulţi ani nu s-a făcut, acum i-a venit termenul. Valoarea iniţială stabilită de cei care au făcut acest proiect este de 29 milioane lei, o sumă enormă. Am avut discuţii cu dânşii şi până la urmă a rămas o valoare până în 20 de milioane, destul de mare. De aceea este punctul meu de vedere foarte categoric în favoarea taxării tuturor maşinilor de mare tonaj care trec pe teritoriul municipiului. Nu mi se pare corect că investitorii câştigă sute şi sute de milioane de euro şi nu-s în stare să plătească o taxă pentru traversarea acestui pod”, a declarat primarul Dorel Coica.

Conform primarului, reabilitarea trebuie făcută în aşa fel încât în următorii 7-10 ani să nu mai fie nevoie de intervenţie.

Este un proiect foarte mare, trebuie să-l facem şi să ne gândim la sursa de finanţare, pentru că 20 de milioane înseamnă foarte mult„, a precizat edilul.

Deocamdată nu se ştie exact când vor începe lucrările, însă edilul a dat asigurări că repararea capitală a podului este o prioritate. Urmează identificarea sursei de finanţare, ulterior urmând să fie organizată licitaţia pentru atribuirea lucrării.

Proiectul prevede lucrări de refacere şi consolidare a structurii de rezistenţă, lucrări de montare hidroizolaţie, rosturi şi guri de scurgere noi, refacere parapeţi pietonali şi sistem de iluminat, refacere scări de acces pietonale, montare borduri înalte, reparaţii cu mortare speciale şi protecţie anticorozivă a tuturor suprafeţelor atât de metal cât şi de beton.

În timpul şedinţei, consilierul Butka Gergo a spus că ar fi nevoie de montarea unei balustrade pentru protejarea pietonilor pe podul Decebal, asemănătoare celor de pe podul Golescu, afirmând ironic că „nu va avea surioară prea curând”.

 

Masculic: Inaugurarea drumului de ocolire, campanie electorală pe bani publici

 Liderul formaţiunii UDMR din Consiliul Local, Masculic Csaba, a acuzat conducerea municipiului Satu Mare că a făcut campanie electorală pe bani publici la inaugurarea drumului de ocolire în zona de nord, din moment ce reprezentanţii uniunii nu au fost chemaţi, făcând referire la anumite personaje politice locale care nu au sprijinit cu nimic realizarea acestui tronson, dar n-au lipsit de la inaugurare.

 Acesta s-a arătat şi mai deranjat de afirmaţiile făcute de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, care a declarat că până acum nimeni nu s-a gândit la această variantă de ocolire, consilierul UDMR precizând că proiectul a fost pornit de vechea conducere, care a finalizat şi 90% din exproprieri.

De asemenea, el s-a arătat revoltat de faptul că după deschiderea drumului au mai fost camioane care au intrat în municipiu.

Primarul Dorel Coica l-a informat că au mai lipsit câteva indicatoare şi că vineri va avea loc o şedinţă de a Comisie de Circulaţie, iar Poliţia Locală va primi temă să se ocupe de acest lucru.

3 comentarii

  1. Alexandru Vanea Răspunde

    Domnule consilier Masculic, chiar ne credeti prosti pe toti? Criticati Primarul , cand UDMR-ul este mana-n mana cu PSD-ul pe plan local. Poate va uitati la Dosar de politician, de pe Realitatea !

  2. Florin Răspunde

    De ce va faceti griji pentru pbani can il aveti pe Ciorcas de pe Closca? El transforma apa de gura in votca, el va poate ajuta.

  3. maxx Răspunde

    La noi un pod din beton numai 25 de ani tine?Casele din vaioaga tineau mai mult!Golden Gatul(nu-i tigara,ci podul)are76de ani si nu trebuie sa reconstruiasca din nou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Directorul APIA Satu Mare, Viorel Pintea, rămâne după gratii

Directorul APIA Satu Mare, Viorel Pintea, rămâne după gratii. Curtea de Apel Oradea a respins astăzi ca nefondat recursul făcut...

Închide