Ultima actualizare: ieri, 23:05
Locale

Poşta a disponibilizat peste 70 de persoane din Satu Mare

Marcel Marusca, Simona Dersidan (4)Poşta Română a disponibilizat luna trecută 76 de persoane din Satu Mare. Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, Marcel Maruşca, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că foştii angajaţi sunt acum în şomaj şi îşi vor primi drepturile în luna decembrie.

Cu probleme se confruntă şi foştii angajaţi ai firmei care deţine chioşcurile de ziare din centrul oraşului. Firma din Bucureşti a intrat în faliment în urmă cu aproximativ două săptămâni iar oamenii încă nu beneficiază de ajutor de şomaj deoarece societatea nu le-a eliberat adeverinţele necesare la AJOFM.

AJOFM Satu Mare a anunţat acest caz colegilor din Bucureşti care vor lua legătura cu reprezentanţii firmei pentru rezolvarea problemei, astfel încât cei 26 de foşti angajaţi din Satu Mare să beneficieze de şomaj.

Alte două societăţi din judeţ care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor au anunţat că disponibilizează peste 20 de persoane pe sezonul rece.

Rata şomajului la 31 octombrie în Satu Mare a fost de 4,2%, fiind 12.922 înregistrate, din care doar 2.144 indemnizate.

Din cei 714 proaspăt absolvenţi care s-au înscris în baza de date a instituţiei la finalizarea cursurilor şi-au găsit locuri de muncă 204, peste 500 rămânând şomeri. 

2 comentarii

  1. pop Răspunde

    De fiecare data cand mergeai la posta erai tratat cu multa lehamite de un personal complet depasit si obraznic, iar cand le atrageam atentia ca abia astept sa mai rareasca din dinozaurii aia cu apucaturi din apoca de aur sareau ca arsi.

  2. maurer dorin Răspunde

    Personal blazat si uneori chiar ” scarbos” cu clientii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Femeile Liberale au donat haine Adăpostului de noapte din Satu Mare

Organizaţia Femeilor Liberale Satu Mare a fost marţi, 19 noiembrie, la Centrul Social de Urgenţă pentru Adulţi Satu Mare (Adăpostul...

Închide