Ultima actualizare: ieri, 21:42
Locale

Primarul Dorel Coica vrea să atragă investitori și turiști japonezi

dorel coica katsutaro kawai (3)Reprezentantul Asociației de prietenie japonezo-română din Cluj, Katsutaro Kawai, a făcut astăzi o vizită în municipiul Satu Mare la invitația primarului Dorel Coica, edilul prezentându-i acestuia oportunităţile de investiţii.

„L-am invitat pe d-l Kawai la Satu Mare pentru a deschide o relaţie directă între comunitatea noastră şi comunitatea japoneză, dânsul reprezentând Asociaţia de prietenie japonezo-română. Prin intermediul dânsului dorim să aducem cetăţeni care să viziteze judeţul şi municipiul pentru că avem ce să le arătăm şi dorim să dezvoltăm şi nişte relaţii de colaborare inclusiv în domeniul investiţiilor din Satu Mare”, a afirmat primarul.

De asemenea, acestea i-a solicitat oaspetelui să fie un ambasador al municipiului Satu Mare, asigurându-l de toată deschiderea conducerii Primăriei.

„Aş dori să ne recomande, să discute cu oamenii de afaceri japonezi şi să arate că Satu Mare e un oraş frumos, cu obiective turistice, unde pot să şi investească, avem parc industrial”, a punctat Coica.

Katsutaro Kawai este în România de mai mulţi ani, şi are proiecte în domeniul social în Cluj Napoca. El a spus că prin cultura japoneză tinerii pot să înveţe să aibă o dezvoltare mai bună. El predă cursuri de origami, artă, limbă japoneză, gândire etică japoneză, având colaborări cu mai multe şcoli din Cluj.

8 comentarii

 1. cocojumbo Răspunde

  extraordinar o sa avem gheise la satu mare!

 2. Liberal Răspunde

  Chiar daca doar pentru cateva ore, putem spune ca a fost si in primaria satu mare un om obisnuit cu munca. Pacat ca a plecat acasa .

 3. vasi Răspunde

  Oare pe ce limba staina s-a purtat discutia(oltenesca) dl Coica nu vorbeste limbi straine ,tipic pt un politocian de 60 de ani depasit

 4. flacara violeta Răspunde

  …care este koi-ka dintre astia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident de muncă la Carei. O femeie a rămas fără două degete

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Carei anchetează împrejurările în care o femeie de 36 de ani, muncitoare la o societate...

Închide