Ultima actualizare: azi, 13:02
Locale

Stație de biogaz de 6 milioane euro la Ardud

statie biogazBanca Comerciala Romana (BCR) finanteaza constructia unei statii de biogaz in localitatea Ardud, judetul Satu Mare, investitie realizata de compania First Biogaz SRL, membra a BIOGEST, Austria.

Statia de biogaz – o investitie in valoare de aprox. 6 milioane de euro – are o putere instalata de 1,5 MW, iar energia electrica generata poate acoperi necesarul de energie pentru aproximativ 4.500 de gospodarii. Caldura generata va fi folosita la o instalatie existenta de uscare a cerealelor si o ferma piscicola”, a declarat Martin Schlerka, CEO Biogest.

Biogazul este o sursa de energie regenerabila care ofera avantaje tehnologice, ecologice si economice. Energia poate fi generata 365 de zile pe an, la orice ora din zi sau din noapte, fiind ideala pentru acoperirea cererii de energie in momente de varf. Aceasta disponibilitate confera biogazului un rol important in mixul de energie din surse regenerabile de apa, soare si vant. Totodata, contribuie la realizarea obiectivelor de protectie a mediului si poate reduce dependenta de importurile de energie.

BIOGEST este un producator international de instalatii de biogaz, cu sediul in Austria, fiind prezent si in alte locatii precum Marea Britanie, Italia, Romania, Serbia si Republica Ceha. Activitatea de baza a Biogest variaza de la dezvoltarea proiectului, planificare, finantare, constructie la cheie si exploatarea centralelor cu o puteri electrice instalate intre 100 kW si 3.500 kW. Pana in prezent, compania a realizat mai mult de 90 de proiecte de centrale de biogaz la nivel european.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Viorel Pintea a fost denunțat de un fermier căruia îi tot cerea şpagă

Directorul APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a ridicat de către DNA în urma unui denunţ depus de un fermier sătmărean,...

Închide