Ultima actualizare: azi, 22:28
Locale

Andreea Paul: Sunt dezgustată de minciunile și jignirile apărute din partea deputatului USL de Satu Mare

Andreea PaulÎn bugetul pe anul 2014, Țara Oașului și Sătmarul  parcă nu există. USL a respins toate amendamentele pe care le-am depus pentru realizarea obiectivelor de interes major.  Nu s-au ținut de promisiune. Avem al doilea an de guvernare USL cu TVA 24% la care s-au adăugat 35 de taxe noi și impozite majorate. USL se bazează pe faptul că românii nu vor asimila noile taxe cu o tăiere a veniturile. În realitate, fiecare român va scoate din buzunar 50 de euro în plus anul viitor, de la cel mai mic până la cel mai mare, salariat public sau privat, pensionar sau asistat social, cu venituri sau fără. Taxele agricultorilor cresc de peste 6 ori. Astfel, în 2014 scot din buzunar cu 1,5 miliarde lei mai mult prin noile taxe USL.

În Parlamentul României m-am opus creșterii taxelor. Am susținut diminuarea CAS cu 5 puncte procentuale. Am susținut în plenul Parlamentului 84 de amendamente la bugetul pe anul 2014. Mulțumesc deputaților UDMR de Satu Mare care au votat pentru amendamentele depuse în favoarea Sătmarului și a Țării Oașului. În schimb, sunt dezgustată de minciunile și jignirile apărute în spațiul public din partea deputatului USL de Satu Mare.

Orașul Negrești Oaș mai are de așteptat sprijinul guvernamental pentru realizarea Casei de Cultură a Țării Oașului.

Țara Oașului mai are de așteptat (doar Dumnezeu știe cât) pentru finalizarea proiectului „Luna Șes”.

Țara Oașului mai are de așteptat ca infrastructura din zonă să-i intereseze și pe guvernanții USL. Proiecte esențiale, printre care modernizarea DN 19 Livada-Negrești Oaș-Sighetu Marmației, sunt în continuare puse la o parte. Cele mai multe străzi din Oaș sunt greu circulabile, podurile și podețele se năruie. Comunele Bătarci, Călinești Oaș, Turț, Tarna Mare și nu numai așteaptă în zadar mila USL.

Alimentarea cu apă potabilă lipsește în comunele Bătarci, Bixad și Târșolț, dar și în satele mici ale altor comune din Oaș. Sistemul de canalizare și stațiile de epurare sunt începute doar în câteva comune unde așteaptă finalizarea. În majoritatea comunelor din Țara Oașului lipsesc cu desăvârșire.      

USL a respins proiectele de creare de locuri de muncă, în condițiile în care rata șomajului înregistrat în județul Satu Mare a ajuns la 4,2% în luna octombrie 2013:

Înființarea unui centru de colectare a fructelor în Călinești Oaș;

Amenajarea pieței agroalimentare din Bătarci;

Realizarea centrului de sănătate în Tarna Mare;

Țara Oașului nu există pentru USL!

Nici restul județului nu-i interesează pe USL-iști!

Pe lista proiectelor respinse se numără și cele referitoare la achiziționarea de imobile pentru Biblioteca Județeană și pentru cele 11 unități de învățământ din municipiul Satu Mare, pentru care Consiliul Județean achită o chirie anuală de peste 490.000 euro.

USL nu a ținut cont nici măcar de necesitatea modernizării maternităților din județul Satu Mare, unde se nasc cei mai mulți copii morți din țară.

Ce să mai vorbim despre realizarea Centrului Turistic din Tășnad, sau despre majorarea sumelor alocate sub forma de facilitate fiscale și subvenții pentru sprijinirea firmelor care creează noi locuri de muncă?!

Important pentru USL este să facă autostrada la Alexandria și să treacă o insulă, respectiv un braţ de pe Dunăre, prin semnătura premierului Victor Ponta, de la Guvern la Consiliul Judeţean Teleorman.

Țara Oașului și Sătmarul merg mai departe prin propriile forțe, fără ajutor guvernamental.

 

Andreea PAUL
Prim-Vicepreședinte al PDL,
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

9 comentarii

 1. Daniel Răspunde

  Are dreptate blonda asta. Eu cred ca Govor a vrut sa nu se dea nimic, numa sa ii puna bete-n roate la Coica, cred ca l-ar duce capul la chestii de astea.

 2. vlad Răspunde

  Felicitari doamna Andreea Paul, continuati sa va luptati pentru satmareni si sa demascati MAFIA USL

 3. fanica Răspunde

  daca PETRIC vorbeste mult GOVOR il ia la bataie,e normal sa nu se mai dea bani la satu mare pt ca firma lui dragnea va merge sa faca autostrada spre casa lui

 4. valy Răspunde

  lasati doamna ca peste 2 ani vor mai arunca o prajiturica prostimi si vor fi votati dinou

 5. Vrajeala Răspunde

  Domle e bine ce combate cucoana asta ,da astia de la usl sunt de vreo doi ani pe felie,pana acu doi ani era pe felie partidul cucoanei ,atunci nu erau podete si poduri naruite,drumuri vai de ele,etc?Eu cred ca de fapt singura problema a tarii asteia sunt politicienii indiferent de culoare care au doua faze de manifestare ,demagogia si furtul de multe ori se intampla sa le imbratiseze in acelasi timp.

 6. Hoty care striga Răspunde

  “Cucoana” de bucuresti miriie si spurca tot ce poate dara dara ajunge prof univ la urmatorul mandat portocaliu. Credeti ca o intereseaza citusi de putin? Va inselati!!! Cam cite a facut in mandatul lui boc pentru satu mare sau zalau (ca de acolo provine viitura)tot atita o sa faca si de acum inainte. Adica nimic !!! Miriie si latra sa se afle bagata in seama ca poate da bine la sfirsit de an cind se face analiza activitati in teritoriu in fata lui Blaga…Satmareni nu fiti prostibili !!!

 7. marius Răspunde

  Mai lasa-ne Andreeo cu povestile tale de adormit copiii!! Vii si ne bagi pe gat niste cifre pe care nici tu , cu toate studiile cu care te lauzi, nu le intelegi dar da bine la privit si auzit… Hai sa fim mai blanzi cu tine, spune-ne cateva din realizarile tale din timpul guvernul Boc, a carui consiliera ai fost (pe ce tema l-ai consiliat, Andreeo? de amor, poate!) Nu poti!? Ai??? Acum e usor sa vii sa spui ca cei de la putere nu ti-au votat amendamentele, dar uiti ca nici tu nu ai votat amendamentele opozitiei cand erai la putete! Un lucru e cert, te certi cu toata lumea, toti sunt prosti numai tu desteapta. Chiar crezi ca asa castigi capital? Osenii s-au saturat de tine si de minciunile tale, in afara, binenteles, de osenii care te sustin si care te finanteaza gras!!! Spune-ne ce ai facut pentru Zalau? judetul tau… Noa, cam asta o sa faci si pentru Satu Mare! Hai, pa!!!

 8. Ana Salajan Otv Răspunde

  CA LA NOI LA NIMENEA ; USL FURA TOT CE SE POATE …, HOTI CU DIPLOME FALSE …!

 9. Ioan Damian Răspunde

  LASATII D-NA ANDREEA SI ASA NU AU PREA MULT DE STAT LA GUVERNARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.