Ultima actualizare: azi, 20:41
Locale

An bun pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare

conferinta Casa de Pensii (8)Pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare anul 2013 a fost unul bun, instituţia având un buget cu 20% mai mare decât în anul precedent şi reuşind să achite unele datorii mai vechi.

Preşedintele instituţiei, Georgeta Pop, a prezentat, astăzi, într-o conferinţă de presă, rezultatele pe acest an.

Dacă în 2012 bugetul instituţiei era de 268.941.000, anul acesta CJAS încheie a avut un buget de 316.163.00, mai mare cu 20,7%.

Defalcat, au fost creşteri la asistenţa specială pentru specialităţi clinice, cu 81%, la decontul serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu, cu 64%, în domeniul dispozitivelor medicale, cu peste 55%. În acest an s-a reușit lichidarea listelor de aşteptare din anii trecuţi.

De asemenea, a crescut și bugetul pentru medicamente prin farmacii cu 58%.

O creștere spectaculoasă, de șapte ori, s-a înregistrat la decontarea cheltuielilor medicale efectuate în străinătate. Dacă în 2012 CJAS Satu Mare a decontat 103.000 lei, în 2013 a decontat 736.000 de lei, fiind incluse aici restanţe din anii trecuţi.

Lucrurile nu au fost atât de bune în ce priveşte prescripţiile medicilor, CJAS recuperând de la medici o sumă de 350.000 de lei cheltuită ilegal în 2012. Practic medicii au prescris medicamente gratuite sau cu reducere unor pacienţi care nu aveau acest drept. 

2 comentarii

  1. flacara violeta Răspunde

    Domnule ,traim in 2 romanii paralele! Astia de la stat se lauda cu marile realizari,cu faptul ca a fost un an bun(poate pentru ei,cei care lucreaza la buget)! Pentru romanii obisnuiti(cum sunt si eu),a fost un an f.f.f.GREU!Si greul v-a continua si-n 2014! Acesti bugetari care se lauda cum ca a fost un an bun , sa vina sa munceasca la privat sau sa-si faca o firma si atunci vor ajunge in lumea reala. Sa vada ce inseamna un banut facut cinstit ,din munca proprie si atunci mai vorbim cat este de usor si cat este de placut sa scoti bani tot mai multi pt. taxe (inventate). Ce primim in schimb? Servicii de slaba calitate, care nu ar merita platite! RUSINOS ca la 24 de ani se mentin aceleasi discursuri laudaroase,mincinoase ,manipulatoare!

  2. invictus Răspunde

    Dacă pentru CJAS a fost un an bun, înseamnă că pentru FARMA CENTER-ul lui madam Tarr a fost un an deosebit de bun! Nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale, Sănătate
Parlamentarii UDMR: Bani mai puţini pentru Satu Mare în 2014. Centură de ocolire, din 2017

Parlamentarii UDMR de Satu Mare au susţinut astăzi o conferinţă de presă pe tema bugetului pe 2014, arătând că judeţului...

Închide