Ultima actualizare: ieri, 22:09
Locale

Cadouri pregătite de copiii din Gemania pentru copiii din Satu Mare

Mosul Hans Lindner (3)Moș Nicolae a poposit pentru puţin timp în judeţul Satu Mare, regiune cu o încărcare folclorică deosebită,  care probabil este ocolită şi din pricina poziţionării dezavantajoasă pe hartă țării.

Cu ajutorul Fundaţiei Hans Lindner  din Satu Mare 500 de copii de grădiniţă şi şcoală primară au fost surprinşi cu cadouri. Tiberiu Koczinger, directorul fundaţiei a afirmat, că aceste pachete sunt valoroase datorită emoţiilor împărtăşite de copiii din Germania în momentul pregătirii acestora pentru tovarăşii lor din România. Pe lângă tradiţionalele dulciuri, în pachete s-au găsit obiecte necesare copiilor cu vârstă cuprinsă între 4 şi 10 ani, de la periuţă şi pastă de dinţi până la creioane colorate, caiete, penare, stilouri şi altele.

Luni, 9 decembrie, sala de sport din Oraşul Nou a devenit neîncăpătoare pentru copiii din Remetea Oaş, Prilog, Mujdeni, unde cu mic cu mare s-au adunat să-l  întâmpine pe moș, cu cântece de bucurie şi colinzi cadourile venite din Bavaria. Din Oraşu Nou maşina încărcătă cu cadouri a luat direcţia Potăului, localitate în care, copiii de şcoală şi grădiniţă au beneficiat de pachetele colorate şi ambalate frumos.

Caravana cadourilor a continuat în localităţile din zona Tăşnadului: Săuca, Căuaş Ghenci. Directorul fundaţiei Hans Lindner a mai declarat că intenţionat sunt căutate acele localităţi îndepărtate şi greu accesibile, unde poate viaţa este mai anevoioasă, iar în aceste locuri cadourile își găsesc mai bine rostul, bucuria primirii cadourilor fiind împărtăşită şi bine-venită.

Un comentariu

 1. amarat Răspunde

  Mai bine zis ,se cauta mereu aceleasi sate de catre toti „binevoitorii”.
  Sunt sate unde nu trece nici dracu ,niciodata.
  Si acolo sunt copii.
  Dar interesul ,publicitatea ,etc…le place astora mai mult decat ….
  Sa nu mai vorbim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Jandarmii sătmăreni au constatat 334 de fapte penale în acest an

Marţi, 10 decembrie a.c., începând cu ora 14.00 a avut loc în sistem de videoconferinţă evaluarea  activităţii Inspectoratului Judeţean de...

Închide