Ultima actualizare: azi, 16:35

Totul despre sex

Când fetele cresc prea repede

fetitaFetitele isi doresc sa fie ca mamele lor. Ele se vor plimba prin casa incaltate cu pantofii cu toc ai mamei si daca vor avea sansa, vor experimenta si machiajul. Este doar un joc, dar presiunea continua exercitata de publicitate a transformat in realitate tendinta de a imbraca fetitele ca pe niste femei in miniatura. Astazi, presiunea grupului este atat de puternica, incat pana si copiii de numai 5 ani stiu cate ceva despre produsele de firma.

            Las-o sa se bucure de copilarie – este atat de scurta si de pretioasa! Las-o sa aiba unghiile facute, daca tine neaparat, dar numai din cand in cand, ca un rasfat – si incearca sa faci astfel incat sa nu devina un obicei. Dar nu ceda in fata dorintelor ei de a purta  pantofi cu toc – acestia vor deforma oasele in crestere, de la picioare si pana la coloana vertebrala.

Gaurile din urechi tin de alegerea fiecaruia, dar poate cel mai bine ar fi sa astepti pana va fi destul de mare ca sa inteleaga cum vrea sa arate. Daca va purta cercei, ai grija ca acestia sa fie din aur sau argint, pentru a evita reactiile alergice, si asigura-te ca nu doarme cu ei noaptea. Nu este deloc confortabil sa dormi cu cerceii in urechi. De asemenea, ar trebui sa fie foarte usori, pentru ca cerceii grei pot deforma iremediabil lobul urechii. Cerceii rotunzi, tip roata sunt de evitat, pentru ca se agata usor si pot fi smulsi din ureche.

Machiajul, nu numai ca nu arata natural la o fetita, dar ii va si astupa porii, imbatranindu-i tenul. Iar cel mai suparator lucru este sa atraga atentia barbatilor, si mai mult ca sigur ca nu iti doresti asa ceva cand este doar un copil. Exista o zona in care parintii trebuie sa actioneze ca o frana, nu ca o acceleratie, in interesul fiicei lor. Fetele par intr-adevar “programate” sa flirteze – de la varsta de doi ani, majoritatea isi vor flutura genele catre tatal lor. Uneori comportamentul lor devine explicit sexual, fetitele frecandu-se de mobila sau de coapsa adultului care le ia in poala, deoarece isi dau seama ca le face placere. Nu este un act indecent, ci ceva natural, asadar nu-i exagerati importanta.

Cand sunt mici le puteti distrage usor atentia oferindu-le altceva care le-ar putea face sa se simta bine – de pilda cititi-le o poveste. In jurul varstei de patru ani, majoritatea copiilor vor sa exploreze zonele genitale ale altor copii, din simpla curiozitate. Nu va temeti sa preluati controlul asupra comportamentului sexual  al copiilor daca acesta devine prioritar. Daca precocitatea sexuala este insotita de schimbari comportamentale sau de infectii genitale, consulta medicul de familie.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.