Ultima actualizare: azi, 20:53
DRM
Locale

Expoziție de păsări și animale mici la Satu Mare (FOTO)

expozitie pasari si animale mici (32)Sute de porumbei, găini și iepuri, din zeci de rase diferite, pot fi admirați la expoziția de păsări și animale mici organizată în incinta Ștrandului din Satu Mare. Expoziția este deschisă până duminică după-amiaza și este organizată de Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici Someș Satu Mare, înființată recent de un grup de iubitori de animale și păsări.

Sunt expuși 280 de porumbei din 30 de rase, 200 de găini și 90 de iepuri.

Vedeta expoziției este un jucător pestriț bălțat de Satu Mare, al președintelui Asociației, Juhos Bertalan, triplu campion național.

Printre rasele de porumbei se mai numără orbețean, dublu moțat ardelenesc, roller de Cluj, judecător de Botoșani, gât/golaș românesc, orbețan, toboșar german, pescăruș african, rândunică de Saxonia, gușat maghiar, gușat englez, king, etc. Printre rarități se află un smalkalden, ce costă 100 de euro bucata.

La categoria găini, vedetă este un orpington campion național, deținut de Iosif Barazsu.

Totodată, pot și văzuți și iepuri cât se poate de frumoși, cum ar fi berbecul pitic, marele berbec, uriașul german, rex castor pitic, cap de leu, agora pitic.

Expoziția este deschisă până duminică la ora 14:00. Biletul costă 5 lei pentru adulți, 3 lei pentru copii și 2 lei pentru grupuri.

Duminică de la ora 11:00 va avea loc extragerea la sorți a câștigătorilor tombolei organizată pentru vizitatori, premiile constând în porumbei, găini și iepurași. Vor și puși la bătaie 40 de păsări și animale. La tombolă participă fiecare vizitator, pe baza biletului de intrare.

3 comentarii

  1. xxl Răspunde

    Foarte frumoase exemplare!Felicitari organizatorilor! Acum intreb …stef a participat la deschidere? Daca nu atunci este ceva grav’deoarece el nu rateaza astfel de ocazii…de a se da cocos!

  2. pasarila Răspunde

    Cine știe, poate lipsește un dihor care-si ascunde puturosenia sub pseudonimul “satmarean”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Secţia de obstetrică-ginecologie, dotată cu aparatură modernă

Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă achiziţionată din fonduri europene. Conferinţa de...

Închide