Ultima actualizare: azi, 20:16
Naţionale

Nordul ţării rămâne fără autostrăzi. Flutur solicită o coaliție a parlamentarilor din cele șase județe

harta autostraziSenatorul PDL de Suceava Gheorghe Flutur cere parlamentarilor din judeţele din nordul ţării să facă eforturi astfel încât în strategia de autostrăzi să fie luată în calcul şi această zonă, el susţinând că “Guvernul USL condamnă nordul ţării la izolare şi nu-i oferă nicio perspectivă de dezvoltare”.

Flutur a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că solicită tuturor parlamentarilor din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Satu Mare să facă eforturi comune astfel încât în strategia de autostrăzi să fie luat în calcul şi nordul ţării, iar Guvernul să respecte legea din anul 2006, care prevede construcţia autostrăzilor Siret-Suceava-Bucureşti şi Satu-Mare-Bistriţa-Suceava.

“Nu înţeleg de ce milioane de români trebuie să plătească accize şi taxe noi la benzină şi motorină pentru construirea de autostrăzi în alte părţi ale ţării şi noi să nu fim luaţi deloc în seamă”, a spus Flutur.

El a apreciat că Guvernul USL condamnă nordul ţării la izolare şi nu-i oferă nicio perspectivă de dezvoltare.

Cei din USL au trecut de la autostrăzi suspendate la suspendarea programului de autostrăzi”, a spus Flutur.

El a subliniat că după ce a convins Comisia Europeană de necesitatea culoarului Nord-Sud, care să lege Suceava de Cernăuţi şi de Bucureşti, Guvernul USL nu a luat în seamă şi nu a fost de acord cu alocarea de fonduri pentru realizarea studiului de fezabilitate care ar fi permis finanţarea acestei autostrăzi cu fonduri ale UE în perioada 2014-2020.

Dacă facem o analiză de trafic, cel mai intens transport de mărfuri şi călători este pe E 85, Siret-Suceava-Bucureşti“, a spus Flutur.

harta autostrazi

El a mai declarat că a depus un amendament la Legea bugetului pe anul 2014 prin care să se finanţeze studiul de fezabilitate pentru realizarea acestei autostrăzi, dar că “Duma USL a respins cu toată hotărârea” această solicitare.

Premierul Victor Ponta a prezentat, marţi, grupurilor USL proiectul privind reţeaua de autostrăzi care vor fi construite până în 2018 şi care va uni regiunile istorice, el propunând elaborarea unui proiect de lege prin care guvernele viitoare să fie obligate să continue proiectele începute.

Sursa: Mediafax

2 comentarii

  1. eu Răspunde

    Are dreptate omul. Pai noi suntem luati de fraier. La anu miroase a proteste masive! Sa ma … In gatu masii de plagiator pontanac. M..e usl!

  2. demon Răspunde

    Din acea linie rosie, de pe harta nu se va realiza nici un km.
    Poate ca si Bechtelu se va prezenta la licitatie, poate prinde citeva tronsoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.