Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Screening pentru depistarea problemelor oftalmologice și diabetului la copii

lionsClubul Lions Satu Mare desfăşoară o acţiune de screening în şcolile şi grădiniţele sătmărene pentru depistarea problemelor oftalmologice la copii dar şi a cazurilor de diabet.

Preşedintele Lions Satu Mare, Claudiu Figula, alături de medicii Levai Lehar şi Marta Bzduch, au prezentat, astăzi, într-o conferinţă de presă, modul în care se desfăşoară această acţiune.

Medicul oftalmolog Levai Lehar a afirmat că la 10 din cei 50 de copii consultaţi la grădiniţa Gullier s-au depistat probleme , indicându-se efectuarea unor controale mai amănunţite. Copiii au fost testaţi cu un aparat special portabil pentru determinarea dioptriilor, fiindu-le evaluată totodată şi acuitatea vizuală la fiecare ochi. Acţiunea va continua şi la alte grădiniţe.

În legătură cu acţiunea de determinare a diabetului zaharat, dr. Marta Bzduch a spus că de la demararea acțiunii au fost controlați 1618 elevi dar nu au fost descoperite noi cazuri, doar valori modificare care trebuie monitorizate în timp.

Aceasta a mai anunțat că tabăra pentru copiii cu diabet, ajunsă la a 10-a ediție, va avea loc în acest an la Tășnad, participând 11 copii cu vârste între 6 și 14 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.